Televíziót akarok venni. Lényeg éles képernyő legyen,94cm vagy 101cm, tiszta színekkel. Tudtok jót ajánlani? Ledes Samsung UE32EH530 ezen gondolkodok.

Figyelt kérdés

2012. nov. 20. 12:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM!
2012. nov. 20. 20:31
 12/22 A kérdező kommentje:
KÖSZI!!
2012. nov. 21. 19:35
 13/22 anonim ***** válasza:
Nincs mit, mondtam kitalálunk valamit ami megfelelő ha megírod a tévézési szokásaitokat.
2012. nov. 21. 20:15
 14/22 anonim ***** válasza:

A plazma rövidebb élettartamú és jobban fűt, de legalább most télire kiegészíti a lakás fűtését. Annyi nagyon sokkal nem fogyaszt több energiát, viszont a gázkisülés elvén működő megjelenítők mindig is rövidebb életűek lesznek, hasonlóan a fénycsövekhez vagy a régi képcsöves tv-khez. Viszont ha ritkán használod, akkor ez nem fog annyira feltűnni, hiszen a régi tv-k is mentek elég sokáig. Igaz a végefelé már ott sem volt elég a fényerő. Ezeknek a plazma elvűeknek is ez a legnagyobb hibája.

Na meg az lehet még a gond, ha optimálisan közelről nézed, ahonnan kihasználod a HD felbontást,

(102cm-es tvnél, FULL HD adásnál 155cm az optimális nézési távolság) ott már zavaró lehet egyes plazma képernyőknél látható vastagabb pixel border (fekete képpont keret).

Egyébként a klasszikus régi tvknél még a plazma is jobb.

Sőt ha a teljesen hagyományos adást nézed 102 cm-es képernyőn, az viszont 290 cm-ről látszik élesen, mert kicsi a felbontása közelebbi nézéshez. Az közelről életlen lenne. közelről csak a HD adást kell nézni, azt viszont csak úgy szabad, ha nem akarod elveszíteni a HD előnyét.

2012. dec. 9. 15:15
 15/22 anonim ***** válasza:

balu1.

Nem egy kérdésnél láttam, hogy irkálod a plazmára ezeket a sületlenségeket. Ez a melegedés, nagy áramfogyasztás, beégés stb kb tíz éve volt valós azóta rengeteget fejlődött a plazma technika és képmínőségben verhetetlen semmilyen led vagy lcd nem ad olyan természetes képet, persze otthoni körülmények közt nem az üzletek 1000 wattos világításásnál. picit nézz utána nem bántásból irtam, csak ne vezessünk már félre senkit jószándékból sem :) Egyébként a nézési távval egyforma a meglátásunk.

2012. dec. 9. 15:55
 16/22 anonim ***** válasza:

Akkor viszont mindenki tanuljon a saját kárán?

Szerintem nem azért teszik fel itt a kérdéseket.

Olyan televíziót nem kellene reklámozni, ami a fizikai elvéből adódóan hasonló életkorig bírja, mint az összes hasonló működési elvű, fénypor gerjesztés elvén fényt előállító megjelenítő eszköz. Attól, hogy eltérő javító technológiát és esetleg más fényport használnak, még az használódik és roncsolódik a relatív nagy energiájú kisülés következtében, aminek eredményeképp fény is kell keletkezzen!

Új technológia..

Legfeljebb utána állítják a meghajtó áramot, hogy ne látsszon, hogy gyengült, de ettől még folyamatosan csökken bármilyen fénypor élet tartama, a kisülő felületek használódnak, mint ilyen mindig is gyorsabban fog elhasználódni, mint kisebb energiával és más elven működő társaik. A fizikát a mérnökök sem tudják megerőszakolni.

Ha csak azt nézzük, hogy adott két eszköz. Az egyikben egy bizonyos teljesítménnyel hozunk létre egy jelenséget, mint a plazma kép pontban a fényt.

Adott egy másik eszköz, amiben jóval kisebb teljesítménnyel hozunk létre egy bizonyos változást, a fény átengedését vagy kizárását. Itt alacsony feszültségű és kis energiájú elektrosztatikus tér hatására fordulnak be az óriásmolekulák a vezérlő tér irányába. Itt a fényforrás külön van. Ez az LCD működési elve.

Már csak ebből kiindulva, melyik lesz hosszabb életű?

Természetesen a nagyobb ion vándorlásnak kitett eszköznél várható komoly öregedés idejekorán.

Az LCD nem hoz létre aktívan fény energiát, hanem csak szabályozza annak az átjutását. Ettől is nyilvánvaló, hogy kisebb az igénybevétele és az öregedése. A fényt a kb. 50ezer órás élettartamú ledek biztosítják.

Aki a plazma és LCD tv rövid távú látható tulajdonságaira kíváncsi annak el kell menni egy bemutató terembe és a táblázatban leírt optimális távolságból meg kell nézni, mit látunk.

Természetesen nem távolabbról, mert a távolság a hibákat elfedi. [link]

Az lényeges, hogy ne távolról nézzük, hanem olyan közelről, ahonnan a teljes HD felbontást még látja a szemünk. Messzebbről nincs értelme HD felbontást nézni, mert messzebbről csak annyit látunk belőle, mint a régi rendszerű adásokból láttunk még annak idején.

2012. dec. 9. 18:23
 17/22 anonim ***** válasza:
Ez szépen leírtad csak egy apróságot tennék hozzá- A Panasonic hivatalos közleménye szerint a plazma tv-ik fényerő felezési ideje 100 000 óra ami napi 6 órával számolva 42 év. És a fogyasztása ennek a készüléknek átlag 93 w)ökö modban az enyém 70-100 w közt ingadozik megmértem)Ez évi 6-7 ezer ft közt mozog tehát a fizikát senki nem hazudtolja meg de nyilvánvalóan nem olyan tragikus mint leírtad. Én csak a Panasonicot ajánlottam plazmában mert ezt ismerem. És a kérdező igényeinek ez árban bőven jó. Lcd vagy led tévén az analog adás egy f** míg a plazma egész elfogadhatóan jeleníti meg és ez is elsődleges szempont volt.
2012. dec. 9. 19:24
 18/22 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a pontos leírást, ez hasznos volt számomra !!!
2012. dec. 9. 20:18
 19/22 anonim ***** válasza:

"A Panasonic hivatalos közleménye szerint a plazma tv-ik fényerő felezési ideje 100 000 óra"

Erre legfeljebb a harmad annyi üzemidő után lennék kíváncsi, hogy mennyi lett igaz belőle.

Meddig tesztelhették, hogy ezt kikalkulálták belőle? ..és mi lehet igaz ebből? Majd a gyakorlat megmutatja a tényleges eredményt. Addig is írhatják róla és fogyhat. Legfeljebb jóval hamarabb tönkre megy majd, de pár év múlva már ki emlékszik arra, hogy mit is írt a gyártó..

2012. dec. 9. 20:52
 20/22 anonim ***** válasza:
Az analóg adás Samsung LCD+LED kombó tv-n tudom csak mondani, hogy hihetetlenül jó. Igaz, láttam már bemutató teremben nagyon rossz minőségű normál analóg felbontás megjelenítést is.
2012. dec. 9. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!