Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » 5.1-es házimozit hogy lehet...

5.1-es házimozit hogy lehet pc-vel összekötni?

Figyelt kérdés
Adott egy JVC TH-A25 típusú házimozi rendszer. Hogyan tudnám a pc-vel összekötni, nem látok olyan kábelt ami jó lenne hozzá. Pls Help!

#PC #házimozi #jvc tha25
2012. nov. 9. 19:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Pl ha van a PC hangkártyádnak optikai kimenete azt rákötheted az erőstő optikai bemenetére ( Az google szerint van az erősítőnek ilyen cucca )
2012. nov. 9. 19:54
 2/8 anonim válasza:
vegyél 3 kebáld hozá azok a szokásos pc hangfal bemenetből csinálnak két ojat ami a tv oldalán vagy hátán van aza nagy kerek ha 5.1 et tudja a géped kuldeni akor a feliratok szerint kős ősze
2012. nov. 9. 20:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Sajnos a hangkártyámon nincsen optikai csatlakozó. Akkor vennem kell olyan kábelt? És ha veszek akkor 5.1-be fog szólni vagy csak 2.1-be?
2012. nov. 9. 20:53
 4/8 anonim ***** válasza:

A 2. hozzászóló szerintem olyasmit akart mondani, hogy a hangkártya 6 csatornáját ( 5 + 1 ) kösd össze az erősítővel. Ez nem fog menni. Ennek az erősítőnek ezen csatlakozói vannak, a hangszóró kimeneteken túl:

1 x SPDIF input ( TOS Link ) - rear

1 x audio line-in ( RCA phono x 2 ) - rear

1 x composite video output ( RCA phono ) - rear

1 x SCART ( 21 PIN SCART ) - rear

Az SPDIF a digitális cucc és úgy látom ez optikával van megoldva az erősítőn ( létezik "drótos" változata is).

A lényeg, ha nincs SPDIF a gépeden, akkor ennek az erősítőnek nem tudsz olyan bemeneti jelet amiből ő 5.1-et készítene. Lehet, hogy szólni fog mint a 6 hangszóró, de az nem 5.1 lesz.

A line-in bemenetre adhatsz egy sztereo jelet szerintem, de az messze van az 5.1től.

2012. nov. 9. 22:58
 5/8 A kérdező kommentje:
GIGABYTE H77M-D3H ilyen alaplapom van. Ezen nincs? Én hátul nem láttam optikait. Pedig már beleéltem magam, hogy f.szán fog szólni...:(
2012. nov. 9. 23:04
 6/8 anonim válasza:
pedig van ojan kábe ami 2 rca bol csinál egy klét csatornás csatlakozot [link] 3 Db ijen kábel kől és jol őszekőtni a jutobon vanak ijen teszt vidik ahol halod jol kőtőted e ősze mindegy higy kőlőn kártya vagy alaplapba integrált hangkártya van. csak legyen 5.1 es csatlakózó kimenet ami 6 csatorna
2012. nov. 10. 07:31
 7/8 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél az egy jack -> 2 RCA. Az a gond a te ötleteddel, hogy a házimozinak nincs 6 db bemenete erre a célra. 1 db line-in bemenet van ami RCA ( valószínűleg 2 db a sztereó miatt ) és ebből sosem lesz 5.1. Egyébként mint ötlet jó, de itt sajnos nem kivitelezhető.

Kérdező: az interneten több képet is találtam a cucc hátoldali csatlakozásáról de nem valami jók. Le tudnád fényképezni a hátulját?

2012. nov. 10. 07:55
 8/8 anonim válasza:
A mi 5.1 es hamgfalunkon csak ijen csatlakozozk vanak 6 bemenet 5 kimenet a méjnyómó egybe va épitve az erősitővel
2012. nov. 10. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!