5.1-es házimozit hogy lehet pc-vel összekötni?
A 2. hozzászóló szerintem olyasmit akart mondani, hogy a hangkártya 6 csatornáját ( 5 + 1 ) kösd össze az erősítővel. Ez nem fog menni. Ennek az erősítőnek ezen csatlakozói vannak, a hangszóró kimeneteken túl:
1 x SPDIF input ( TOS Link ) - rear
1 x audio line-in ( RCA phono x 2 ) - rear
1 x composite video output ( RCA phono ) - rear
1 x SCART ( 21 PIN SCART ) - rear
Az SPDIF a digitális cucc és úgy látom ez optikával van megoldva az erősítőn ( létezik "drótos" változata is).
A lényeg, ha nincs SPDIF a gépeden, akkor ennek az erősítőnek nem tudsz olyan bemeneti jelet amiből ő 5.1-et készítene. Lehet, hogy szólni fog mint a 6 hangszóró, de az nem 5.1 lesz.
A line-in bemenetre adhatsz egy sztereo jelet szerintem, de az messze van az 5.1től.
Amit belinkeltél az egy jack -> 2 RCA. Az a gond a te ötleteddel, hogy a házimozinak nincs 6 db bemenete erre a célra. 1 db line-in bemenet van ami RCA ( valószínűleg 2 db a sztereó miatt ) és ebből sosem lesz 5.1. Egyébként mint ötlet jó, de itt sajnos nem kivitelezhető.
Kérdező: az interneten több képet is találtam a cucc hátoldali csatlakozásáról de nem valami jók. Le tudnád fényképezni a hátulját?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!