Hogy lehetne fékezni a kamera remegését?
Élőfelvételt készítenénk videókamerával, de mikor kerékpáros vagy sima gyaloglós jelenet van, visszajátszásnál nagyon reszket a felvett film, akármennyire is stabilan tartjuk, meg kipárnázzuk meg tasakból vesszük, meg kiskutyafäsza karikára vágva...
Ezt nem lehet valahogy megoldani? Van erre jó ötlet?
Én már egy hónapja szeretnék rendelni egy ilyet csak a bank még nem engedélyezte .
De ez a legolcsóbb és a legjobb az árhoz képest ha nem akarsz barkácsolni.
Ez nagyon király!
Barkácsolok én szívesen, csak meg-e tudnátok mondani, hol lehet erről rajzot vagy felépítést vagy ilyesmit találni?
Ha meg végképp nem sikerül, akkor veszek egyet. Itthon mennyibe fáj egy SteadyCam?
Amit belinkeltem annál olcsóbbat ne vegyél mert szart sem ér, amúgy 200e körül vannak ezek a cuccok :D
ez 22 postával együtt és a tesztek szerint is kimagasló bár függ a kamerád súlyátol is , ha nagyon pehely könnyű akkor a légellenálás könyebben bemozgatja
200 rugó? Mibő' vannak ezek, aranyból? :DDD
Egyébként köszönöm a tippeket :) könnyű kamera lenne,valójában egy Sony fényképezőgép, ami videót is tud rögzíteni (príma minőség)...csak ne remegne a kép :@
Ha van stabilizátor a kamerában és még úgy ráteszed egy ilyenre még szaladgálhatsz is vele,nem fog remegni a kép.Az ilyen finom kézremegéseket meg elfelejtheted stabilizátor nélkül is ,azokat egyből kiveszi, itt a gond hogy a játékkamerák nincsenek 1 kilós sem .A filmes iparban még ennyi remegés sincs mivel ott 2 kg os nál kezdődik egy kamera de szerintem ez csak úgy oldható meg hogy a fényképeződ alá beiktatsz egy műsúlyt és ezt a többletet egyenlíted ki alul plusz súlyokkal már ha muszály de viszont ezeknek az easy camoknak nem nagy a teherbírásuk és itt a gömbcsuklóra gondolok ,vagyis ha rápakolsz 3 kilót lehet hogy gyorsabban elkopik ill máshogy reagál a fordulásra ,pontosabban a tehetetlenség miatt lomhábban ,azaz a fogóval gyorsan el sem tudod forgatni a síkban mert a tehetetlenség miatt állva marad mint a giroszkóp .
A drága cuccoknál szabályozhatod a forgóknak a csillapítását ,nem is véletlen mivel ott akkora súlykülönbségeket kell lekezelnie hogy akár 2-8kg is lehet.
Egyébként nem drága a 200rugós sem a filmiparban ahol milliókkal játszanak ,gondolj csak bele a kis vuk 140 milliónkba került pedig ahoz nem is kellett steady cam mivel egy szar animáció az egész :)
Vagyis a kívülállónak persze hogy drága de mi nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!