Honnan lehet tudni, hogy egy 5.1-es hangrendszer működni fog-e a TV-mmel?
Van itthon egy Creative SBS570-es hangrendszerem, de ez valamiért nem működik a TV-mmel ( a TV jack dugós ). Most vennék egy ilyent:
És nem tudom, hogy működne-e a TV-vel. Hogyan lehet kideríteni?

Úgy birom ezeket a kérdéseket ,most akkor van egy 5,1 kimenetű tévéd aminek a hangját akarod kivinni 5,1 hangszóróra? A tv d jack dugós ? ez mit jelent nálad ? A jack dugó legjobb esetben sztereó így azon a büdös életbe nem fogsz kivinni 5,1 et.
Ha tudja is a tv d az biztos hdmi n keresztül na de itt jön a bökkenő.
Ez a kínai csoda amit belinkeltél olyan szinten gagyi hogy a készítői még a paramétereit sem tudták értelmesen megadni ,lehet hogy pékek készítették vagy én nem tudom de ahány oldalon rákerestem mindenütt ez van :
5 összekötő kábel csupasz végződéssel
Egy darab 6RCA – 6RCA kábel
3 darab RCA – 3x3.5mm
Csupasz végződéssel:XD NOOORMÁÁÁÁÁLIS ?:D ezek nagyon betegek lehettek.
Vagyis ami leszűrhető ebből az analfabéta specifikációból hogy ez valószínűleg egy 5,1 es analóg bemenetű hangcucc.
Vagyis csak akkor tudod rákötni a tv det ha van 6 db rca csatorna kimeneted a hátulján .Nézd meg
Az meg már csak a szánalom tetőfoka hogy miért 5,1 a neve ennek a gagyulatnak mikor szó sincs 5+1 ről hisz ez mind a 6 csatornát erősíti és a mellékelt hangfalakra sugározza.
Helyesen ezek a cuccok 6 csatornások de hát mit is várunk el egy ilyen műszaki hozzáértéstől hogy CSúpasz végződéssel. lol kész vagyok

Nem vagyok 15 és igen ismerem a házimozikat úgyhogy akármit kérdezhetsz én megmndom a frankót.
Pl ez egy gagyulat cucc mondjuk ehez nem kell még 20 nak sem lenni.

Ja hogy a témánál maradjunk megnézted a tv kimenetét? Na mi van ott? csak nem hdmi vagy optika?
Hogy fogod összekötni?
Én is ezt kérdezem, hogy hogyan tudom összekötni...
HDMI kimenet van, de optikai nincs.

Na most hogy elárultad HDMI van rajta nagyon egyszerű a válaszom ,sehogy nem fogod összekötni.
Ezt a cuccot csak olyan hm erősítőkkel vagy hangkártyákkal tudod közvetlenül összekötni amiken van 6 vagy több analog kimenet.
Na jó a sehogy az erős mert közvetetten lehet hogy rátudod kötni ,biztos árulnak 10 ért valami szutykot ami a hdmi ből analóg kimeneteket csinál és biztos marha jó minőségű lesz az a hang 10 ért...
Keress olyan szettet ami fogadja a HDMI t ,ha nem akarod az egész évi zsebpénzedet elbni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!