Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen típusú mélyládát...

MikeB kérdése:

Milyen típusú mélyládát csináljak, ha főként rock zenét szeretnék rajta hallgatni?

Figyelt kérdés
2012. okt. 27. 20:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Milyen hangfalaid vannak(amikhez akarod a ládát)? Van erősítőd a mély részére? Írd le minden adatot amit tudsz a jelenlegi cuccról, ennyi adat sajna kevés...
2012. okt. 30. 22:22
 2/13 A kérdező kommentje:
Van két 80 wattos hangszóróm, erősítő és van hozzá külön. Azt szeretném tudni, hogy milyen felépítésű legyen. Bassreflex, bandpass stb.
2012. okt. 31. 07:29
 3/13 A kérdező kommentje:
ja a hangfalak mellé: két 60 W körüli. Nem tudom pontosan, a mély benne 60 wattos, azért gondolom hogy ott körül van.
2012. okt. 31. 07:30
 4/13 Golan Trevize ***** válasza:

Rockzenéhez kell egy jó sztereó erősítő és egy jó 3 utas hangfalpár.

Együtt kell kipróbálni és megvenni.

Ha a rendszernek elég dinamikája lesz a mély tartományban is, akkor egy mélynyomó már csak rontani fog a hangzáson.

Rockzenében rendes dobok vannak és basszusgitár, ezekhez szép telt, meleg dinamikus mélyek kellenek, és nem tesz jót neki, ha lecsapod róluk a felharmonikusokat.

2012. okt. 31. 08:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Aha, értem. És ezzel tulajdonképpen mit akarsz mondani?
2012. okt. 31. 10:42
 6/13 A kérdező kommentje:
Amúgy meg egy mélyláda miért rontaná el a dolgokat, ha szép sub-ot ad?
2012. okt. 31. 10:49
 7/13 Golan Trevize ***** válasza:

Mert rockzenében hangszerek vannak, nem mély puffogás.

Próbáltam én is mélynyomóval is, de sokkal szebb a hangzás egy jó erősítővel és egy pár jó hangfallal.

2012. okt. 31. 11:34
 8/13 A kérdező kommentje:
és a basszusgitár szerinted mi? Nem mély véletlenül? és azt egy középmély hangszóró, ami kapja a magasabb frekvenciákat, nem fogja kiadni szépen. erre találták ki a mélynyomót.
2012. okt. 31. 11:38
 9/13 Golan Trevize ***** válasza:

A basszusgitár nem kizárólag a mélynyomó hangfrekvenciájában szól, főleg, ha egy torzító is van rajta.

A 4 húros 41Hz-től szól, az 5 húros 31-től. Tipikusan 20kHz-ig szólnak...

Hangszerekről beszélünk, nem pedig számítógéppel generált hangokról.

De látom, fogalmad sincs sem a zenéről, sem a hangszerekről, sem a hanghullámokról, így azt javaslom neked, hogy csinálj amit akarsz.

(Természetesen lehet jó 2.1-es rendszert is építeni zenehallgatáshoz.)

2012. okt. 31. 12:09
 10/13 A kérdező kommentje:
biztos fogalmam sincs, végül koncerteken szoktam hangosítani..
2012. okt. 31. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!