Ért valaki az okos tv-hez?

Figyelt kérdés

Ha a tv-n van WLAN, ETHERNET/LAN kapcsolat, ez nem veszélyes a biztonság szempontjából? (pl ha a banki adataimat böngészem tv-n keresztül, vagy más személyes dolgaimat)

A DLNA funkcióval a szomszéd is látja hogy mit nézek? Esetleg váltogathatja a csatornákat a készülékemen?

Szóval. Biztonságosan használhatóak ezek az eszközök?

2012. okt. 26. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:

TV-n böngészni a banki adataidat ugyan annyira biztonságos, ugyan arra a hálózatra kötött számítógépeden.

DLNA-t csak akkor látja, ha közös hálózatban vagytok, be tud csatlakozni a routeredbe. Ha neki saját hálózata van, akkor nem.

Szerintem semmi baj nincs vele, de eszembe nem jutna a TV-n banki adatokat böngészni, meg szenvedni a numerikus gombokkal, hogy bepötyögjek adatokat.

2012. okt. 26. 22:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írta, annyira biztonságos rajta böngészni, mint gépen. De én maradnék a gépnél inkább.

A szomszéd meg max. akkor váltogatja a csatornáid, ha van neki is távirányítója hozzá illetve amíg fültövön nem vered. Magyarul nem.

2012. okt. 26. 23:17
 3/6 A kérdező kommentje:

"Szerintem semmi baj nincs vele, de eszembe nem jutna a TV-n banki adatokat böngészni, meg szenvedni a numerikus gombokkal, hogy bepötyögjek adatokat."

Ezt csak példaként írtam. Azzal kapcsolatban, hogy látja-e egy 3.személy.

"A szomszéd meg max. akkor váltogatja a csatornáid, ha van neki is távirányítója hozzá"

Egy okostelefont, egy alkalmazással távirányítóként, illetve másodlagos képernyőként tudod használni. (csak azt nem tudom, hogy ezt nekem jóvá kell hagynom, vagy automatikusan felismeri)

Egyébként a saját wifi adadtere a tv-nek, akkor egy gyári jelszóval védett modem?

Meg azon dilemmázok, hogy ha a pc-met tüzfal, és virúsírtó... védi akkor nem kellene hogy a tv-n is legyen? (vagy azért mert nincs merevlemez benne, nem fertőződhet? De memóriának csak kell lennie benne. Ha jól tudom ott okozhat bajt vírus. Vagy rosszul tudom?

2012. okt. 26. 23:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Okostelefonos alkalmazást jóvá kell hagyni a tv-n és nem, nem lesz vírusos.

És aghogy írtam (szövegértés?!), ugyanannyira biztonságos, mint gépen netezni, de nem használnám az okos tv-met erre.

2012. okt. 26. 23:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Azt értettem hogy biztonságos,"(szövegértés?!)" de semmi konkrétumot nem kaptam, hogy ezért vagy azért, a jelszón kívül.

Azért köszönöm annak, aki adott némi infót.

Esetleg, valaki tud még valami okosságot a témában?

2012. okt. 27. 00:39
 6/6 A kérdező kommentje:

na úgy látom megállt a tudomány.

akkor erről ennyit.

2012. okt. 27. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!