Szerintetek milyet vegyek?
Sajnos nem rág beszart a Samsung lcd tv-m. (2008-as évjáratú)
Ez által vennem kell egy másikat,de hogy haladjak a korral már 3D-t szeretnék. 102 vagy 106 centiset.
Milyen márkából lenne érdemes megvenni? Milyen fajtából? (led,plasma,smart legyen vagy ne) és a maximum ár 170 ezre forint.
Ha valakinek van valami jó ötlete az szóljon
Kipróbáltam a 3D smart led Samsungot.
Felesleges? próbáltad már azt? :O
Van oka hidd el,hogy miért választok 3D-t.
Másrészt a tv-m az villám által ment el sajnos :// pedig a szokásos minden szartól védő kontaszetett használok.
A LED TV-k a legjobbak manapság és javaslom a Samsung-ot mert ők gyártják a legjobb TV-ket,nekem is Samsung van nagyon megvagyok elégedve vele.
Ez is egy nagyon jó darab benne a játékmód ha konzolozni is szeretnél.
Samsung, LED háttér világítású LCD és 3D mindenképp!
A 3D adások még most kezdenek elterjdni és néhány éven belül elvárható, hogy majd a híreket is 3D-ben adják minden csatornán. Ha éppen nem akarod a szemüveget hordani, akkor legfeljebb nézed hagyományos 2D-ben.
A 3D tv alkalmas hagyományos nézésre is ha úgy állítod. Viszont a filmeket vétek 2D-ben nézni!
Mégegy, a nézési távolságokról sokan irreálisan nagy távról beszélnek a nagy képernyőjű tv esetén, pedig ez csak a régi beidegződés. Az új HD felbontású TV képernyőjét annyira közelről kell nézni, hogy már éppen ne tudd elkülöníteni a fizikai kép pontokat. Akkor láthatod a nagy felbontású adás minden részletét jól!
Pl egy 117 cm (46 col)-os TV képernyőt a régi hagyományos műsor nézésekor valóban távolról, 340 cm-ről érdemes nézni, de a nagy felbontású adásnak csak akkor látod minden részletét, ha ugyanezen a képernyőn 175 cm közeledsz hozzá, különben a részletek elvesznének.
Kb 1 méteres képernyőnél másfél méterre kell ülni, ha teljes felbontású adást nézel, hogy a drága technika által átvitt részleteket valóban ne rontsd el a nézési távolság kedvezőtlen megválasztásával.
Hasznos infó a nézési távolságokról: [link]
3 napig teszteltük 8 szakértő segítségével a TV-ket 4 áruházban.
Auchan, Media Markt, Elektroworld, Saturn.
LEGJOBBAN ÉLMÉNY VOLT:
- 127-es plazmán 5 m-ről 3d blue ray filmet nézni.
LEGKEVÉSBÉ TETSZETT:
- a LED-ek színvilágának mesterségessége.
A LED
- kevesebbet fogyaszt mint a régi csöves tévék. 70w x 10 óra használat= ~1 kW = ~ 45 Ft. (kb.)
- szerintem túl kicsi volt a betekintési szöge (szemből jó igazán nézni).
- sötétebb helyiségbe nem javasolnám, pláne sötétebb tónusú filmekre.
- jéghoki közvetítésre vagy síversenyekre tökéletes választás.
- a színek egy kényes szemnek túlságosan mesterségesek. olyan mintha egy üvegen át néznéd a filmet, ami nagyon ütős is lehet, viszont sok esetben könnyen kiszúrod a hibákat és nálam veszített az értékéből a színászi játék is. oldalról egyenesen zavaró volt filmet nézni. sötét helyiségben ez kifejezetten kellemetlené vált.
- fotózással foglalkozom, és engem kifejezetten zavar a LED full HD felbontás mesterséges színvilága. órákig állítgattam az egyik TV-t és nem tudtam túl jó eredményeket elérni.
- egy két filmnél ez pozitívan érvényesül. világosabb jelenetek jobbak mint a plazmán.
- sok film olyan mintha egy steril angol vagy brazil TV filmet néznék. a „dark knight” egyes részeinek színvilága olyan volt mintha a „csengetett mylord” műtermi háttérstábjával forgatták volna le. Ebben nagyjából mindenki egyetértett. Van akit zavart, van akit nem, szemtől függ.
- nagyon jó felbontás, szép menürendszerek, olyan mintha egy nagy HITECH monitor előtt ülnél.
- nagyon lassúak az okostévé szolgáltatások, szinte használhatatlan és nehézkes még spéci billentyűzettel is.
- a blue ray filmek nagyon szépek, túl szépek.
- a kép felhősségét, ködösségét nehezen lehet letornászni egy sötét helyiségben. (a boltban természetesen ez nem látszik).
- a válaszideje még szerintem lassú, kissé zavaró
PLAZMA
- hatványozottan szebbek a színek, jobb a mélytónus.
- inkább sötétebb szobába való.
- többet fogyaszt: ~125-150 W/h x 10 óra használat = ~1,5 kW = 80 Ft. (kb.) nehezen lehet belőni mert a fogyasztás a kép „világosságától” függ.
- nem full hd. ez nem retina display! szemcsésebb kép.
- a blue ray filmek itt nekem jobban tetszettek, jó felbontás, szép színek.
- általában nincsenek okostévé funkciók.
- a szóbeszéd ellenére a LED-nek nagyobb volt a hőleadása.
Konkluzió:
- a LED túl éles, és mesterséges volt számomra. szerintem a kettő között kellene egy készülék.
- a 3d a LED-en 20%-al jobb, viszont egy (ugyanazon az áron vásárolt) nagyobb plazmán hatásosabb.
remélem tudtam segíteni. tapasztalataim alapján egy boltban lehetetlen kellőképp választani - ha az embernek nagyok az igényei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!