Taki97 kérdése:

Szerintetek milyet vegyek?

Figyelt kérdés

Sajnos nem rág beszart a Samsung lcd tv-m. (2008-as évjáratú)

Ez által vennem kell egy másikat,de hogy haladjak a korral már 3D-t szeretnék. 102 vagy 106 centiset.

Milyen márkából lenne érdemes megvenni? Milyen fajtából? (led,plasma,smart legyen vagy ne) és a maximum ár 170 ezre forint.

Ha valakinek van valami jó ötlete az szóljon

2012. okt. 20. 14:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Itthon teljesen felesleges még 3D TV-t venni. Vegyél egy olcsó nagy TV-t. Ha egy Samsung 4 év alatt elbaszódott, akkor mind1 milyet veszel. Egy kínai is kihúzza addig.
2012. okt. 20. 14:52
 2/8 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a 3D smart led Samsungot.

Felesleges? próbáltad már azt? :O

Van oka hidd el,hogy miért választok 3D-t.

Másrészt a tv-m az villám által ment el sajnos :// pedig a szokásos minden szartól védő kontaszetett használok.

2012. okt. 20. 15:17
 3/8 anonim ***** válasza:

A LED TV-k a legjobbak manapság és javaslom a Samsung-ot mert ők gyártják a legjobb TV-ket,nekem is Samsung van nagyon megvagyok elégedve vele.

Ez is egy nagyon jó darab benne a játékmód ha konzolozni is szeretnél.

[link]

2012. okt. 20. 16:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen amúgy én is pont ere a típusra gondoltam :) Most ahogy néztem a LG-nek sokkal ratyibb a 3D megjelenítése ://
2012. okt. 21. 10:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Samsung, LED háttér világítású LCD és 3D mindenképp!

A 3D adások még most kezdenek elterjdni és néhány éven belül elvárható, hogy majd a híreket is 3D-ben adják minden csatornán. Ha éppen nem akarod a szemüveget hordani, akkor legfeljebb nézed hagyományos 2D-ben.

A 3D tv alkalmas hagyományos nézésre is ha úgy állítod. Viszont a filmeket vétek 2D-ben nézni!

Mégegy, a nézési távolságokról sokan irreálisan nagy távról beszélnek a nagy képernyőjű tv esetén, pedig ez csak a régi beidegződés. Az új HD felbontású TV képernyőjét annyira közelről kell nézni, hogy már éppen ne tudd elkülöníteni a fizikai kép pontokat. Akkor láthatod a nagy felbontású adás minden részletét jól!

Pl egy 117 cm (46 col)-os TV képernyőt a régi hagyományos műsor nézésekor valóban távolról, 340 cm-ről érdemes nézni, de a nagy felbontású adásnak csak akkor látod minden részletét, ha ugyanezen a képernyőn 175 cm közeledsz hozzá, különben a részletek elvesznének.

Kb 1 méteres képernyőnél másfél méterre kell ülni, ha teljes felbontású adást nézel, hogy a drága technika által átvitt részleteket valóban ne rontsd el a nézési távolság kedvezőtlen megválasztásával.

Hasznos infó a nézési távolságokról: [link]

2012. okt. 21. 14:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Arra még érdemes oda figyelni, hogy legyen rajta olyan lehetőség, ha rácsatlakoztatsz egy számítógéphez való külső wincsesztert, akkor arra tudjon felvenni. Igaz, ezt majd nem tudod semmi máson lejátszani, csak azon a tv-n, de ennek szerzői jogi oka van. Minden tv egyedi kódolással veszi fel az anyagot és az semmi máson nem játszható vissza.
2012. okt. 21. 14:39
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok segítséget :) nagyon jól jött
2012. okt. 21. 19:14
 8/8 anonim válasza:

3 napig teszteltük 8 szakértő segítségével a TV-ket 4 áruházban.

Auchan, Media Markt, Elektroworld, Saturn.

LEGJOBBAN ÉLMÉNY VOLT:

- 127-es plazmán 5 m-ről 3d blue ray filmet nézni.

LEGKEVÉSBÉ TETSZETT:

- a LED-ek színvilágának mesterségessége.

A LED

- kevesebbet fogyaszt mint a régi csöves tévék. 70w x 10 óra használat= ~1 kW = ~ 45 Ft. (kb.)

- szerintem túl kicsi volt a betekintési szöge (szemből jó igazán nézni).

- sötétebb helyiségbe nem javasolnám, pláne sötétebb tónusú filmekre.

- jéghoki közvetítésre vagy síversenyekre tökéletes választás.

- a színek egy kényes szemnek túlságosan mesterségesek. olyan mintha egy üvegen át néznéd a filmet, ami nagyon ütős is lehet, viszont sok esetben könnyen kiszúrod a hibákat és nálam veszített az értékéből a színászi játék is. oldalról egyenesen zavaró volt filmet nézni. sötét helyiségben ez kifejezetten kellemetlené vált.

- fotózással foglalkozom, és engem kifejezetten zavar a LED full HD felbontás mesterséges színvilága. órákig állítgattam az egyik TV-t és nem tudtam túl jó eredményeket elérni.

- egy két filmnél ez pozitívan érvényesül. világosabb jelenetek jobbak mint a plazmán.

- sok film olyan mintha egy steril angol vagy brazil TV filmet néznék. a „dark knight” egyes részeinek színvilága olyan volt mintha a „csengetett mylord” műtermi háttérstábjával forgatták volna le. Ebben nagyjából mindenki egyetértett. Van akit zavart, van akit nem, szemtől függ.

- nagyon jó felbontás, szép menürendszerek, olyan mintha egy nagy HITECH monitor előtt ülnél.

- nagyon lassúak az okostévé szolgáltatások, szinte használhatatlan és nehézkes még spéci billentyűzettel is.

- a blue ray filmek nagyon szépek, túl szépek.

- a kép felhősségét, ködösségét nehezen lehet letornászni egy sötét helyiségben. (a boltban természetesen ez nem látszik).

- a válaszideje még szerintem lassú, kissé zavaró

PLAZMA

- hatványozottan szebbek a színek, jobb a mélytónus.

- inkább sötétebb szobába való.

- többet fogyaszt: ~125-150 W/h x 10 óra használat = ~1,5 kW = 80 Ft. (kb.) nehezen lehet belőni mert a fogyasztás a kép „világosságától” függ.

- nem full hd. ez nem retina display! szemcsésebb kép.

- a blue ray filmek itt nekem jobban tetszettek, jó felbontás, szép színek.

- általában nincsenek okostévé funkciók.

- a szóbeszéd ellenére a LED-nek nagyobb volt a hőleadása.

Konkluzió:

- a LED túl éles, és mesterséges volt számomra. szerintem a kettő között kellene egy készülék.

- a 3d a LED-en 20%-al jobb, viszont egy (ugyanazon az áron vásárolt) nagyobb plazmán hatásosabb.

remélem tudtam segíteni. tapasztalataim alapján egy boltban lehetetlen kellőképp választani - ha az embernek nagyok az igényei.

2012. dec. 12. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!