Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » A monitorom 100 Hz villog. Ha...

A monitorom 100 Hz villog. Ha veszek egy újat ami csak 75 Hz villog akkor az zavaró lesz? Fájni fog a szemem vagy valahogy zavarni fog?

Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 19:33
 1/8 Antimod ***** válasza:
Ha hozzászoktál a 100-hoz, akkor zavaró lesz. Ha teheted, legalább 85 Hz-eset vegyél!
2012. okt. 14. 19:40
 2/8 anonim ***** válasza:
Be ne meséld már magadnak, hogy villog. LCD monitoroknál a Hz csak a képfrissítés gyakoriságát jelenti, a fénye nem villog akkor sem, ha 50 vagy 60 Hz-es.
2012. okt. 14. 19:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Az előzőnek igaza van. A régi, katódsugarasat vibrálnak szüntelenül. A folyadék kristályosak ("lapos" tft, és lcd monitorok) csak képfrissítéskor aktívak.
2012. okt. 14. 20:40
 4/8 A kérdező kommentje:

Szóval akkor nem olyan mint egy régi "doboz" monitor?

Mert ami a suliban van és 70 Hz-es az baromira zavaró! Káprázik tőle a szemem!

2012. okt. 14. 20:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Így van, a "doboz" (katódsugárcsöves) folyamatosan frissít. De, mondom, a lapos monitorok csak akkor, ha változik a kép, pl. az egeret arrébb húzod, ekkor csak az egérnyíl körül frissül, ha állókép van, semmi se frissül rajta. Ha pl. videózol, az egész képernyő másodpercenként 25-30-szor frissül, mint a régi "doboz" monitorokon.

Egyébként egy részben kitérő téma, amit még javaslok:

használtam már 20 ezer körül, újonnan 40 ezertől vásárolhatóak e-tintás könyvolvasók, többnyire 4 és fél col képátlóval és attól nagyobbak kaphatóak (az kb 11 centiméter). Igaz, ezek csak fekete-fehérek, de minimum 16 árnyalatosak az utóbbi 10 évben gyártottak (ritkán kapni színeset és méregdrágák), és KIZÁRÓLAG ELEKTRONIKUS KÖNYVOLVASÁSRA -azaz ebook olvasásra- vannak tervezve -bár fekete-fehérben állóképet, fotót is nézhetsz velük-, a klasszikus értelemben vett ebook-olvasókra gondolok. (Manapság már mp3 lejátszót és egyebeket is raknak bele, de ez hülyeség, mert az áramfogyasztás alacsony volta az egyik zseniális a valódi ebook olvasókban! A zene meg viszi az áramot... :S )

Na, ezek nem bántják a szemet állítólag, de én még nem próbáltam. De ne hogy bedőlj annak, hogy sajnos számos készülék ebook-olvasó néven fut, holott nem igaz ebook-olvasók, mert tehát van, ami kijelzője szokványos, folyadékkristályos; ám a klasszikus e-tintás nincs hátulról megvilágítva, ezért nem bántja a szemet. Akár ha papír alapú könyvet olvasnál. :)

Azonban ezek kijelzése igen lassan frissíthetőek (kb tizedmásodpercenként, vagy lasabban), mert mechanikusak, nem elektronikusak, amiket látsz; a mozgatásuk már azonban elektronikus. Nos, ezért alkalmatlanok pl. video nézésre, nem csak mert fekete-fehérek többnyire.

Nos, ezeket ha örökké bekapcsolva hagyod: ráadásul nem fogyasztanak áramot!! Kizárólag képfrissítéskor megy el áram, minimális. Akár 7-8 ezer oldal elolvasásáig se kell újratölteni aksival, csak ekkor! (Ez ebookformátum-függő; de minimum 3-5 ezer oldalt el lehet olvasni egyetlen feltöltéssel!)

De ez tényleg csak ebook olvasás esetére megoldás mint szem- és áramkímélő eszköz...

2012. okt. 18. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

---JAV:

"használtaN már 20 ezer körül"

2012. okt. 18. 21:57
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen-igen. Van egy barátomnak ilyen ebook olvasója és tudom milyen. Tényleg lassan frissít, és csak akkor fogyaszt ha képet vált.

Nagyon jó kis szerkezet.

A monitor témában nagyon köszönöm a segítséget. :)

2012. okt. 18. 22:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Szívesen. Ennyit tudtam össz.
2012. okt. 20. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!