Hogy tudnám összekötni a UPC média boxot meg a DVD-t a TV-vel hogy ne kelljen állandóan dugdosni? Mindkettő scartos és a TV-n csak egy scart bemenet van
Nem ismerem a UPC média boxot, de több más típust igen. Nincs rajta véletlenül 2 db scart csatlakozó? Ha igen, akkor az aux feliratúba nyugodtan csatlakoztasd a dvd lejátszót. A legtöbb ilyen boxot úgy fejlesztették ki, hogy kikapcsolt állapotban átadják dvd jelét a tévének.
Ha esetleg írnál pontos típust, akkor könnyebb lenne válaszolni.
Mivel a set top boxon és a DVD lejátszón is elég szegényes a kimenetek száma, így nehezebb, mint gondoltam. A boxot kösd rá a tévére a Scart segítségével. A DVD lejátszón lévőn Scart csatlakozóhoz kell venni egy Scart-komponens átalakítót, valamint egy komponens kábelt. Ez a tévéd komponens bemenetébe fog csatlakozni (zöld, kék, piros kábelek). A hang miatt pedig össze kell kötni a DVD lejátszó audio out csatlakozóit a tévé audio in csatlakozóival (fehér-piros kábel).
A DVD lejátszó működését a gyakorlatban még sosem próbáltam, ezt csak elméleti szinten gondoltam ki, így az sem biztos, hogy megfelelő minőségű lesz. Kérdezz utána szaküzletekben, hogy ők mit ajánlanak. De lehet érdemes lenne a UPC-nél is futni egy kört, hogy cseréljék ki a box-ot egy jobb típusra (amin van már HDMI). Vagy esetleg a családban valakinek elajándékozod a DVD lejátszót és veszel egy olyant, amin van HDMI vagy komponens kimenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!