Mit tudjon a gép?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek fotózni, és gondoltam, hoyg beruházok egy profibb gépre. Főként utazás alatt késztenék vele képet, meg tánc fotókat. Milyen típusút vegyek, illetve mit nézzek meg, mit tudjon a gép? A Sony Alpha gépeit ajánlották nekem, ami nagyon frankó, jó "kis" gép, de azért még hátha van olyasmi jó. És melyik márkát ajánlanátok (Sony, Canon, Nikon)?

2012. okt. 8. 17:28
 1/3 A kérdező kommentje:
Rászánok több pénzt, kb. 200-220 ezret. (220ért már két objektívvel kapom a gépet)
2012. okt. 8. 17:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen DSLR. Utazáshoz utazózoom (milyen frappáns), ez a nagylátószögtől a teléig, tehát gyakorlatilag mindenhez jó (Canon vázra pl. a tamron 18-200-asa, bár az a lehető legolcsóbb, és leggagyibb), táncra én egy fixet ajánlanék, 1,8-as, vagy 1,4-es fényerővel, azzal egész szépeket lehet csinálni, de ez ilyen ízlések és pofonok dolog.

Saját szerény véleményem, de profi fotós vagy Canonos, vagy Nikonos, ezekhez van a legtöbb equipment, de azt meg is kell tudni fizetni.

200-220 között mindkét márka nagyjából ugyanazt kínálja, rajtad múlik, úgyhogy leginkább amelyik belefér, és tetszik:)

Ha mindenképp ajánlani kéne, akkor én a Canon 600D-t, vagy az 1100D-t ajánlanám, (18MP csak plakáthoz köll), az 1100D picit olcsóbb, több minden fér mellé.

Nikonból nem vagyok jó:)

2012. okt. 9. 10:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is Canonos vagyok, de a superzoomot nem ajánlom. Az elején ugyanúgy belefutottam egy ilyen 18-200-as lencsébe, hogy jó lesz az nekem mindere. Hát nem. Nem igazán éles a képe, szerintem inkább legyenek szűkösebbek a lehetőségeid, de csinálj jobb fotókat, ha már dslr-t veszel.

Egy alapváz bőven elég kezdésnek, inkább jobb obit vegyél, jobban jársz vele.

2012. okt. 15. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!