Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Crt monitorra rákötni a vhs...

Crt monitorra rákötni a vhs (kazetta) lejátszót, hogyan?

Figyelt kérdés
Na szóval van egy régi crt monitorm amin csak vga csatlakozó van és erre a monitorra szeretnék rákötni egy vhs vagy esetleg egy dvd lejátszót. Én valamilyen házilag barkácsolt vga->scart átalakitóra gondoltam vagy vga->rca(?) lehetséges ez? ha igen hogyan?

2012. okt. 5. 20:42
 1/8 anonim ***** válasza:
jobb kérdés minek a crt monitor olyan elavult mint a vhs de ezt a kettőt kombinálni mert ha még lenne értelme, egyébként lehet kapni composit-vga átalakítót
2012. okt. 5. 20:51
 2/8 anonim ***** válasza:

Keress boltit, házilag nem éri meg "barkácsolgatni", ugyanis nem két szál drót...

Az RCA-n ugyanis "egyben" érkezik a 3 színcsatorna, valamint a szinkronok, a VGA meg külön kéri a piros, zöld, kék színcsatorna jelét, valamint külön a függőleges- és külön a vízszintes szinkront.

Olyan apróságokon, mint képfreki és a letapogatás módja, már ne is akadjunk fenn (VGA: min. 60Hz progressive scan, ellenben a composite 50Hz interlaced )...

2012. okt. 5. 21:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy mindkettő elavult. Igazábol nem is a "kombináció" előnyei miatt gondoltam erre a crt+vhs lejátszóra hanem mert unatkozok és jelenleg a TV-m se jó és ezért arra gondoltam hogy csinálnék egy ilyen kis érdekességet amgy egy bolti átalakitóval működne?
2012. okt. 5. 21:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Egy ilyen átalakítóra gondoltatok?: [link]
2012. okt. 5. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:

"Egy ilyen átalakítóra gondoltatok?"

Nem. A linkeden szereplő egy egyszerű VGA->SCART átalakító, a számítógép képét lehetne vele SCART-bemenetű cuccba küldeni, _amennyiben_ a gép videokártyája "rábeszélhető" egy extrém felbontásra és frissítési frekire.

(elvileg a SCART-ra 700x525/50Hz váltott soros (interlaced) képet kellene küldeni, de valljuk meg, ezt nem igazán támogatja a VGA/DVI-kimenetén egyik kommersz videokályha sem.)

2012. okt. 5. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:

valami ilyesmi kellene neked:

[link]

2012. okt. 5. 21:31
 7/8 A kérdező kommentje:
De a VGA meg a SCART is ugyanazt a jel rendszert használja nem? (Analóg) akkor meg milrt kellenek ilyen "konvertálók" nem lehet egyszerűen csak összedugni?
2012. okt. 6. 12:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem, nem ugyanazt a "jelrendszert" használja még akkor sem, ha mindkettő "analóg". Fentebb már részletesen leírtam, hogy miért nem.
2012. okt. 6. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!