Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért csinál a fényképezőgépem...

Miért csinál a fényképezőgépem szemcsés képet?

Figyelt kérdés
Fuji Finepix A 850 es 8 megapixeles. A maximim felbontásban is olyan képeket csinál amiken fehér szemcsék vannak. A gép lcdjén tökéletesnek tunik a minöség, de ha felteszem öket gépre akkor romlik ennyire a minöség. Pedig 1 kép 1,9 mbytot foglal. Nagyon rossz minöségű képeket csinál. Nem ezt várnám egy ilyen géptől. Vagy csak rosszul van beállítva? Bár próbálkoztam már mindennel, de ha van ötlet szivesen fogadom. Talán az Isoval kell variálni?
2009. aug. 4. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
A leírásodból nekem úgy tünik, hogy zajos. Persze nem biztos, lehet h a gépnek van valami gyíkja. Ezt kiderítheted, ha az iso-t leveszed minimumra. Ha akkor is zajos, akkor lehet hogy a tömörítés. Egyenlőre más ötletem nincs.
2009. aug. 4. 08:29
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

automata funkcióban az isoval se kellene variálni elvileg, pedig a fujinak szépek szoktak lenni a színei

De milyen hülyeség ez hogy zajos egykép? jaj istenem, hát minden lehet egy kép, de én még zajos képről nem hallotttam, pedig rengeteg van ithon is, zajt még soha nem csinált egyik se éjjel se.

Amúgy jártas vagy fotózásban? rendesen kivárod amíg beélesít és stb ? és hát 8 MP-esen hogy lesz az 1,9 MB ? kb duplájának kellene lennie sztem

2009. aug. 4. 08:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Kedves drága előző, legalább ne hangoztasd, hogy tájékozatlan vagy. NEM CSAK akusztikus zaj létezik. Itt lehet erről olvasni: [link]

A kérdésre rátérve: a Fuji A850 nagyon alapkategóriás, mondhatni low-end kiskompakt fényképezőgép. Már eleve a kompakt gépek nagyon zajos képeket csinálnak ISO 200 fölött, de a drágábbak valamivel kevésbé, azokban jobb minőségű a képérzékelő, de lényegében kisujjkörömnyi mind, és azokra zsúfolnak rá 8-10-12 millió képpontot. Az, hogy 8 megapixeles a géped, csak ront a helyzeten, kb. 2 megapixeles kompakt gépek tudnak normálisan fotózni, afölött zajosodik, arányosan a felbontással. Örülj, hogy csak 8 megapixeles. Jó lenne amúgy, ha feltöltenél az imageshack-re egy részletet egy ilyen "fehér pontos" képből, mert a képzaj inkább piros-kék-zöld "szemcse" szokott lenni:

[link]

2009. aug. 4. 10:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is a magas ISO értékre tudok gondolni, lehet, hogy véletlenül fel lett állítva maximumra?

Ha minimum értékén is zajos képet csinál, akkor valószínű a fényképezővel van a hiba. (Még a digitális zoom csinálhat esetleg ilyet, de nem írtad, hogy csak zoomolva lenne ez a gond)

1,9MB pedig tényleg kevés, nálam 2,5-4MB között vannak a képméretek.

Előző válaszolónak:

a zajt a köznyelvben erős, zavaró hanghatásokra mondják, viszont a zaj az nagyjából zavar-ral egyenértékű a technikában, egy változó dolog. A kép zajos, ha helyenként a várttól eltérő pixelek vannak. Ilyen pedig minden képen van, bármilyen digitális géppel is készült. Csak nem mindegy, mennyire erős, az emberi szem észreveszi-e, vagy nem, esetleg már élvezhetetlenné is teszi a képet.

TV-nél is, ha rossz a vétel, akkor zajos a kép.

Adatátvitelnél a zaj az elektromos/mágneses sugárzás. A háózati-kábeledben a kábelek páronként össze vannak tekerve, így a zaj kevésbé hat rá.

Tehát a zaj, az nem csak az, amikor a szomszéd kissrác épp próbálgatja az új HiFi-jét.

2009. aug. 4. 10:48
 5/6 anonim ***** válasza:
előző=2. hozzászóló
2009. aug. 4. 10:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert nagy értéken van az ISO. Tedd 100-400 közé.
2018. júl. 1. 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!