Panasonic NVGS-11 es kamkorderemmel van gondom, számítógépre áttöltve szörnyű a minősége. Mit tegyek?
Minden oké lenne vele csak:
miutàn àtraktam a szàmitogépre a felvételt és lejàtszom ujbol szornyu a minosége.mintha egy gagyi géppel lett volna felvéve,mikozben ha maga a kamerànak az LCD kijelzojén nézem ugyanazt a felvételt ott kivàlo jo a minosége.
probàltam Windows movie makerrel,ott is van vagy 20 opcio amik kozul lehet vàlasztani hogy milyen gyors legyen a felvétel...igazàbol ahhoz nem naon értek,de probàltam:nem javult.
a Nero az szerintem még rosszabb.
ha valaki tud vmi konkrétumot nagyon megkoszonném,mindjàrt 4 éve vettem elég dràgàn ezt a készuléket és eddig nem nagyon hasznàltam eddig.
Még a panasonic uzletben sem értenek hozzà.
igazából látni kellene, így eléggé vaktában tapogatódzás.
elsőnek azt kellene megnézni, hogy a kamerán van-e valami beállítás arra vonatkozólag, hogy milyen minőségben lőjje át az anyagot. (próbáltam leszedni leírást, de a pana szerint kifutott termék, így nincs hozzá semmi, ba***ák meg)
amit a számítógép oldalon állítani kellene az a codec és felbontás. ilyet keress a beállításokban.
a felbontás az 720x576(PAL)/25fps vagy 720x480(NTSC)/30fps
a codec első körben valami mpeg legyen, aztán majd lehet kisérletezgetni.
egyébként látni kellene legalább azt, hogy mennyire/hogyan rossz a videó.
Nekem is Panasonic-om volt és van is. Szerintem ez kamera független dolog nálad.
Valószínű az lehet a probléma, hogy amikor áttöltöd egyből konvertálod is a felvételt röptében.
Normál esetben egy órás anyag kb. 15 GB DV AVI fájl, az MPG2-be tömörítve kb. a negyede lesz.
A kamerához adott szoftverrel szoktam áttölteni a felvett anyagot, a firewire kártyához csatlakoztatva a kamerát. De jó erre az ULEAD DVD MAKER vagy PINEACLE stb. szoftverek is.
A lényeg, hogy áttöltésnél ne tömörítsen mpg2-be, hanem maradjon meg a felvétel avi formátumban. Azt utána már lehet kódolni pl. TMPGENC-el, CCE-vel stb. (vagy ULEAD, PINEACLE) DVD formátumba.
Összefoglalva:
A legjobb ha egyszerűen átnyomod a kamerából a DV-t azaz DV AVI formában viszed HDD-re (erre bármilyen program alkalmas mely képes a firewire porton kapcsolatba lépni a kamerával mivel itt csak sima másolás történik) majd egy jobb MPEG2 tömörítő program segítségével tömöríted. Jó minőségű MPEG2-t tudsz készíteni ha 2 menetes tömörítést használsz. Kiváló minőséget lehet elérni a TMPGENC (Tsunami mpeg encoder), Canopus Procoder-el ill. a CCE-vel (Cinema Craft MPEG Encoder).
Ha kész az MPEG2 videó és a Dolby digital audio akkor simán egy DVD authoring (DVD tartalomszerkesztő) program segítségével elkészíted a kívánt DVD-VIDEO formátumot (menü, lejátszásvezérlés, stb.) pl. TMPGENC DVD AUTHOR, ULEAD MOVIE MAKER stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!