Autóhifit! De milyet?

Figyelt kérdés

Nemsokára szeretnék egy komolyabb hangtechnikát szereltetni az autómba ( Audi a6 ) ki is néztem egy cuccot, csak nem tudom ez mennyire lenne jó?

Mélynyomó: DLD Acoustics K1V1 ( 3 darab ) [link]

Erősítő: Kickx KAP 27 ( 3 darab ) [link]

A többi hangfalon ( közép, magas ) még nem gondolkodtam, szerintetek jó választás lenne?

2012. szept. 19. 18:26
 1/1 anonim válasza:

Ezzel az összeállítással gondok vannak! Az erősítők két csatornásak és 2 ohm stabilak. A mélyek pedig kettő darab 1 ohmos tekerccsel rendelkeznek. Tehát ha sorosan kötöd a kettőt akkor is max 2 ohm értéket kaphatsz. Hídkapcsolt üzemmódban ezek az erősítők nem bírják el ezeket a mélyeket!

Ha hídkapcsolásról beszélünk, akkor két csatornából csinálsz egy nagyteljesítményű csatornát és ilyenkor az ohm értékek is feleződnek. Tehát ha 4ohmos hangfalat kötsz hídba akkor az erősítőre 2 ohm ellenállás esik. Ha ugyan ezt 2 ohmos hangfallal teszed, az erősítőre csak 1 ohm esik, amit már nem bír el! Például egy 2 ohm stabil, kétcsatornás erősítő esetén, vagy 2x(valamennyi)w 4ohm-on vagy 1x(valamennyi)w 4ohm-on vagy 2x(valamennyi)w 2ohm-on! Nem véletlenül nem adnak meg olyan értéket hogy 1x(akármennyi)w 2ohm-on.

Ha ezeket a mélynyomókat szeretnéd hajtani, akkor 2 ohm stabil mono erősítőre lesz szükséged. Ilyen rendszernél már felejtsd el a kétcsatis erősítőt! Ha ezzel kapcsolatban lenne kérdésed, írj nyugodtan!

2012. okt. 2. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!