Mit jelent az, hogy egy TV 200 Hertzes?

Figyelt kérdés
Ezt reklámozzák a TV-csatornák, de én nem értem, hogy ez mit jelent. Eddig úgy tudtam, hogy egy filmet 25-30 kép/secundum-mal (fps) vesznek fel és ezért nem is lehet ennél jobb a minősége. Akkor ez a reklám mit jelent? Vegyünk új TV-t akkor is, ha nem is kell, vagy mit? Hajrá piacgazdaság? Hajrá fogyasztás? Fogyasszunk, hogy legyen több veszélyes hulladék (pl:TV), vagy mi ez??? Éljenek a bankok??? Mi ez?
2009. júl. 30. 18:19
 1/4 anonim válasza:

A képfrissítésre utal a 200Hz

A CRT monitorok kb 80-100Hz-en vibrálnak. Minél nagyobb ez az érték, annál jobb a szemnek.

Az LCD monitoroknál és TV-knél fölösleges ezt Hertzben mérni, mivel teljesen más technológia.

2009. júl. 30. 18:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2009. júl. 30. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

A régi/még most is kapható) hagyományos tv-k 50 herz esek.Ez azt jelenti hogy a benne lévő elektronágyú 1 mp alatt, 50 szer végig "lővi" sorba a képcső elülső (néző) felületét és ez a fénypontok sokasága adja a képet. Aztán lettek a 100 Hz-es tv-k ezek másodpercenként 100 X lővi végig,így jóval kevesebb remegést vibrálást látsz a képen.A 200 Hzennek a duplája a szemed számára már érzékelhetetlenül gyors kép alkotás lesz,mindenféle vibráció nélkül.

Ha egy 50 Hz-t és egy 100 Hz Tv-t egymás mellett nézed (ugyanazt a műsort pl áruház tv osztálya),látni fogod az 50-es vibrálását.

2009. júl. 30. 18:35
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
2009. júl. 30. 18:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!