Melyik lehet a jobb?

Figyelt kérdés
A közel jövőben fényképezőgépet szeretnék venni... nem tudom melyik a jobb. A Nikon vagy a Canon?

2012. aug. 29. 13:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Melyik a jobb autó? A piros vagy a fekete? Pont ennyire értelmetlen a kérdésed.
2012. aug. 29. 13:17
 2/14 anonim ***** válasza:
Egyik se jobb, te csinálod a fotókat nem a fényképezőgép. Mindegy milyen gép van a kezedben, ugyanolyan fotókat csinálnál ha értesz hozzá ha nem :) Egy sima bridge géppel is lehet nagyon is jó képeket csinálni, csak tudni kell használni nem automatában fényképezni. Ha már ismered az alapokat értesz hozzá akkor érdemes tükrösben gondolkodni ha nem akkor bridge. (tükrösnél a váz, optika kiválasztása megvétele nem olcsó főleg ha azt se tudod milyen ág felé hajlasz)
2012. aug. 29. 16:35
 3/14 A kérdező kommentje:
Fotósnak szeretnék tanulni imádok fotózni. Tehát, állatokról, emberekről és természet fotókat szeretnék csinálni. A gépek Megapixele mennyire számít? Nem tudom milyen gépet vegyek.
2012. aug. 29. 18:06
 4/14 anonim ***** válasza:

Nehogy Mp alapján dönts, ez nem számít. (sajna sokak az alapján döntenek) Nekem 9 mp-es bridge gépem volt, majd váltottam tükrösre az 8 mp-es nekem bőven elég :) A3-as méretig jó :) nagyobb meg minek, hely is kell mm fa épeknek.

Én a canont ajánlom, obinak emberhez kéne egy 85mm f1,8-as obi használtan 80 körül mozog az ára. Állatokhoz már más a helyzet. Milyen állatokat? Vad, madár? vagy makró?

Kezdetben elég lessz neked egy canon 350D is :) hidd el, olyan 50 körül lehet már venni. Úgy is tanulnod kell.

Makróhoz kéne egy canon 100mm f2,8, madárhoz és vadakhoz egy canon 400mm f5,6-os ez 400e be kerül újonnan vagy egy 70-300m f4-5,6 veszel ami olcsóbb sigma árban használtan 40e de néha olcsóbban is hozzá lehet jutni, viszont lágyabb a képe és nem mossa annyira a hátteret.

2012. aug. 29. 18:16
 5/14 gergoap ***** válasza:

Neked kell eldönteni, hogy melyik tetszik! Persze ez a külsőre igaz. :-)

Belsőre én Nikon párti vagyok, sokkal szebb, élethűbb, élénkebb színei vannak, mint a Canonnak.

2012. szept. 1. 22:50
 6/14 anonim válasza:

"Fotósnak szeretnék tanulni imádok fotózni." => Canon

Azért fiúk elég egyértelmű a válasz(tás). ;-)

Ha csak nem egyből egy milliós gépet vesz.

A Canon-ok 90%-án mindent be lehet állítani, és így mindent meg is tanulhatsz rajta.

2012. szept. 6. 03:51
 7/14 anonim válasza:
Nagy megapixel esetén gyanús lehet, hogy (gyakran túl) kicsi a (hozzá képest a fényérzékelő) lapka és ettől zajos (lesz) a kép.
2012. szept. 6. 03:54
 8/14 gergoap ***** válasza:

"A Canon-ok 90%-án mindent be lehet állítani, és így mindent meg is tanulhatsz rajta."

A legtöbb bridge gépen már mindent be lehet állítani, a kompaktokon nem. A kérdező valószínűleg tükrös gépet akar venni.

-A gépek tudása kategóriánként szinte ugyanaz, nem igazán van különbség márka szerint. Minél drágább, annál jobb - mondás igaz. :-)

2012. szept. 6. 23:11
 9/14 anonim válasza:
A Canonokon kompaktokon is 90+% be lehet állítani, és attól följebb is többet nyújt ezen a téren. Mondhatni ez a Canon nagy előnye. Ezzel nehéz lenne vitatkozni mert tény. DSLR-ben már nehéz lenne eldönteni melyik a legjobb, mert számos szempont alapján mindig más.
2012. szept. 7. 01:27
 10/14 anonim válasza:
! "Fotósnak szeretnék tanulni imádok fotózni." => Canon !
2012. szept. 7. 01:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!