Hifi-t lehet hídba kötni, ha mélyládát szeretnék rákötni?
Van egy 285w-os hifim, hangváltóval (2 db RCA subwoofer kimenet), lehetne ezt hidalni olyan Y RCA-val, ami 2 kimenetből (bal és jobb oldal) 1 kimenetet csinál? Elvileg ekkor megduplázódik a feszültség és dupla annyira bírom kihajtani a mélyládát... Nem csinálok zárlatot? Végfok van a hifiben, párszor már ki is kapcsolt ha összeért a pozitív és negatív a mostani mélyládán (ami csak a bal oldali csatornára van kötve)...
Egyénként egy JBL 1000w-os 4ohm-os ládát akarok hajtani egy 285w 6ohm-os hifiről!
"Nem csinálok zárlatot?"
De igen. Ezt így nem lehet.
"megduplázódik a feszültség"
Nem igaz. A terhelhetősége nő, de ha különbözik a két jel (merthogy sztereó), akkor ez zárlat. De amúgy sem szoktak ilyet, mert mindig van kis különbség.
Amúgy 1000W-tal házat lehet bontani. Az a célod, hogy 40 évesen már semmit ne hallj? :))
Értem, akkor marad az egyik sáv...
Úgyse bírom kihasználni az 1000w-ot főleg így, hogy nem tudom hídba kötni... De joban meg bírtam volna küldeni :)
Minden esetre köszi a választ!
"gy JBL 1000w-os 4ohm-os ládát akarok hajtani egy 285w 6ohm-os hifiről!"
már itt nem stimmel a dolog mert,6ohm-os kimenetre nem kötünk 4omh-os hangszórót/ládát mert,túlterhelődik a végfok és pukk :) 1 erősítő kimenetnél mindig azonos,vagy nagyobb ellenállású hangszórót szabad rákötni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!