Rá köthetem a hangszórót?

Figyelt kérdés
Van egy RXD-303-as típusú Kenwood Hi-Fi-m, amihez van 2 db 6 Ohm-os 100 wattos hangfalam. Szereztem ismerőstől 2 db Aiwa hangfalat, amire csak annyi van írva hogy 6 ohmos. Ezt a plusz kettőt ráköthetem a hifire? Ezek is nagyságrendileg akkorák mint az eredeti hangszórók

2012. aug. 19. 21:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre nem.

Vagy egyik, vagy másik.

2012. aug. 19. 21:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Rövid úton tönkretennéd vele az erősítőt.
2012. aug. 19. 22:01
 3/6 Karesz6969 ***** válasza:

Nem tenné tönkre ha nem párhuzamosan hanem sorba köti rá!

Bár akkor nem szól nagyobbat, viszont elkábelezheted pl. egy másik helységbe ha esetleg ez a cél.

2012. aug. 20. 18:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Elvileg ezen a modellen van két plusz kimenet. Az tönkre tenné hogyha arra kötném rá? Ha nincs más, elgondolkodom ezen a sorba kötésen.
2012. aug. 21. 02:35
 5/6 Karesz6969 ***** válasza:

.." Ezek is nagyságrendileg akkorák mint az eredeti hangszórók"

Ezt azért jó lenne kideríteni és nem a geometriai méreteiből ha csak nem akarod kivégezni az első nagyobb basszusnál:-)

Nézd meg a hangfalaid (aminek +2 kivezetési is van ahogyan írod) specifikációját a gyártó honlapján.

Elvileg gond nélkül rá lehet kötni de előbb a fenti homályt oszlasd el a saját érdekedben:-)

2012. aug. 22. 13:40
 6/6 Karesz6969 ***** válasza:
Ha minden OK a fázishelyes bekötésre ügyelj!
2012. aug. 22. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!