Hogyan tudok egy 5.1-es házimozi erősítőből 2.1-es hangzást csinálni?
van egy 5.1-es házimozi erősítőm. Van 2 db hangfalam meg egy mélynyomóm, no meg a házimozierősítőhöz van kötve egy CD-lejátszó (CD rack). 2.1-es hangzást akarok elérni, ha bekötöm a hangfalakat az egyiket a front out-ba a másikat surroung speak outputba a mélynyomót pedig a subwoofer out-ba akkor a hangfalak szólnak, de a mélynyomó nem. Ha úgy kötöm, hogy a mélynyomót a centerbe kötöm, a hangfalakat pedig hagyom a helyükön akkor ugyan szól a mélynyomó is (de ez nem az igazi, mert ilyenkor a mélynyomóból jön azért magas hang is ki, ezt onnan tudom, mert kipróbáltam úgy is, hogy a mélynyomót bekötöttem a center output-ba és kikötöttem mindkét hangfalat, így csak a mélynyomó szólt).
Na most a kérdésem a következő, hogy kössem be őket úgy, hogy a mélynyomót a subwoofer out-ba kötöm, a többi hangfalat pedig valahogy (gondolom) máshova?. Hogy csináljak igazi 2.1-es hangzást?
És azt honnan lehet tudni (vagy a készülékről leolvasni), hogy nincs erősítve a subwoofer kimenet?
Én úgy tudom (bár valószínűleg rosszul), hogy amin van inpout akkor azon az output erősítve van. A házimozi erősítőmön van subwoofer inpout is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!