Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan kell hangfalat illeszteni?

Racska1974 kérdése:

Hogyan kell hangfalat illeszteni?

Figyelt kérdés

Volt egy Thomson Hí-fi tornyom, de tönkrement. Megmaradt a ként hangfal.

Már nem emlékszem milyen teljesítményűek. Két utas hangfalak fa dobozban. A mélynyomó része 6 ohm 25W, a magas 6 ohm 12.5 W. Sajnálnám kidobni őket, szépen és erősen szóltak. Arra gondolta, hogy veszek egy erősítőt és akkor újra tudom használni őket. Sajnos nem értek a témához, és ebben kérném a segítségeteket.

2012. júl. 31. 08:24
1 2
 11/12 anonim válasza:

feri 45!

Végre egy pontos és korrekt válasz! :(

Apró kiegészítés: "Fordítva az erősítő tönkre" MEHET!

Persze ne játszunk a tűzzel, de nem túl nagy hangerőn el lehet hallgatgatni a kisebb impedanciájú hangfalat is, főleg, ha kisebb terhelhetőségű, mert, mint írta itt valaki, előbb recseg be, minthogy tönkremenne, és, ha erre odafigyel valaki, nem lehet gond.

(Én RA-6363-S-t hallgatok két 15 wattos, 4 ohmos Tesla hangfalacskával (az erősítő 8 ohmos), és abban a tartományban, ami a fülemnek még kellemes (fél, sőt negyed hangerő sincs, főleg, mert a kisebb impedanciájú hangfalak eleve hangosabban szólnak) semmi probléma nem jelentkezik. ;) :)

Diszkózni nem fogok Velük, ez nyilvánvaló. ;) :) )

jan. 7. 10:11
 12/12 anonim válasza:

Anonim!

"Ami fontos:

-Az erősítő impedanciája minimum 6 ohm legyen."

Ezt szerintem elírtad! :( :P

MAXIMUM 6 ohm legyen! ;) :P :)

jan. 7. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!