Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen fényképezőgép jó...

Milyen fényképezőgép jó tájfotózáshoz?

Figyelt kérdés
Én egy Nikon Coolpix L810-ra gondoltam de ha valaki tudd jobbat akkor írja le. A keretem olyan 70EFt.

2012. júl. 30. 19:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Ne Nikon L sorozatot válassz ilyen árkategóriában, mert nincsenek manuális beállításai, anélkül pedig vicc az egész. Canon, Fuji gépek közt nézz körül!
2012. júl. 30. 22:28
 2/3 anonim válasza:
Hát igen csak megdolgoztattál az igényed miatt és főleg a anyagi lehetőséged miatt.Végső soron az igényed nem is olyan nagy hiszen tájképet akarsz fotózni,de a anyagi lehetőséged az azért egy kicsit fogós.Nem azért mert különleges gép kell a táj fotóhoz nem,de az olcsó gépek közül is a legjobbat kellene megvenned és melyik a legjobb azt csak a gyakorlat fogja eldönteni.Ha már tájkép a cél,akkor a mélység élesség fontos,továbbá kell a gépen állvány menetnek lennie és ennek a helynek az optikai tengely közepén kell,hogy legyen mert a panorámakép készítésnél ez fontos.Kell manuális állítási lehetőség mert az az igazi kép mikor a készítésében részt veszel nem pedig csak a gombot nyomkodod.Tömören ennyi ja igen és egy fotóállvány kell.Mivel különböző magasságúak olyat kellene venni ami a Te magasságodhoz jó,ha felteszed rá a gépet ne keljen hajolgatnod ha belenézel a keresőbe.Mert ugye mondanom se kell,hogy a keresőben állítom be a fotózandó témát nem pedig az LCD nézegetem mert ugye ez nem TV.Hát szóval röviden ennyi a szempontokról most akkor jöhetnek a gépek.Szóval én a nikont nem ajánlom mert teljes automata De az árkategóriád szerint a Finepix S 4400 59ezer Ft.megfelel a kritériumoknak.Ha nincs rajta állványmenet akkor ejtve ezt vásárláskor meg kellene nézni mert nem találtam rá utalást mikor néztem a paramétereket.Másik Finepix SL 240 ez 65ezerFt.a Finepix SL280 73ezerFt.Van még egy Finepix a SL260 ez is 73ezerFt.De igazából mit ajánlhatok az a Panasonic DMC FZ-48 ennek az ára 81ezer Ft.A gépet ismerem a kritériumoknak szintén megfelel és igen megbízható bridge gép merem ajánlani.Az idáig leírt gépekkel elkövethetsz minden ami a tájfotózáshoz kell.A panoráma képek illesztését meg jobb a számítógépen intézni.Igaz én kaptam a gépemhez egy CD-t az is Panasonic és azon van egy panoráma program azt használom és szinte pixelre illeszt annyira jó.Hát ennyit a tájképekről meg a gépekről,a többit legközelebb ha igényt tartasz rá és lesz kérdésed.Szép képeket majdan.
2012. júl. 31. 00:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat :)
2012. júl. 31. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!