Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért zavaros a tv adás ha...

Miért zavaros a tv adás ha bekapcsolom a pc-t?

Figyelt kérdés
Ha bekapcsolom a számítógépem akkor a nappalinkban szemcsés lesz némelyik tv adó. Az összefüggés biztos, viszont az internetem külön vezetéken jön be ez az ami miatt nem értem a dolgot. Nincs tv tuner kártya és egyéb nyalánkságok. Sima kábel tv és upc-s fiber power netről beszélünk. Ötleteket várok. :)

2012. júl. 30. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Vmiféle árnyékolási hiba lesz! A PC igen könnyen zavarhatja az analóg jelet. Mivel a UPC 3×-osan árnyékolt koax. kábellel dolgozik, így elvileg nem szabadna zavarnak lennie, de könnyen lehet, hogy már meglévő, kiépített rendszerre kötöttek rá, ekkor a kábelcsere megoldja a problémát, de ehhez javaslom, hogy 3×-oson árnyékolt kábelt vegyél. Esetleg ha van toldás, akkor a toldásokat is érdemes végignézni, szükség szerint újrablankolni.

Vagy fizessetek elő digitálisra, ha van lehetőség rá. Kicsit drágább az tény, de tiszta képet kapsz cserébe.

Nem tudom, hogy a UPC fogalkozna-e vele, ha bejelented hibára, mindenesetre egy próbát megér. Lehet átnézik a rendszered, esetleg újrakábelezik (nyilván nem ingyen).

2012. júl. 30. 18:40
 2/4 anonim ***** válasza:
Ellenőrizd le, hogy PC-d földelt konnektorba van-e dugva. Ha nem, dugd át egy másikba ami le van földelve. Esetleg lehet földhurok is az oka (ebben nem vagyok biztos, kédezz meg egy villanyszerelőt v villamosmérnököt)
2012. júl. 30. 19:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A földelés az 100% hogy nem gázos, mert új családi ház és építőipari vállalkozók az ősök. Az internet kábele meg teljesen külön lett behúzva hozzám oszlopról. Viszont a tv koax kábele 5 tvre van leosztva. A nappaliból jön fel hozzám. Nem lehet h ez sérült és szed össze zajt a dugónál esetleg? Bár a számítógép indulásától kezdve él a probléma. Esetleg a gépem földelése? Tápcserém volt nemrégiben. Lehet ez az oka?
2012. júl. 30. 21:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem! Nincs köze a földeléshez!

Mondom! Elég a nem megfelelő árnyékolás, nem kell az hozzá, hogy egy rendszeren legyen a PC és a TV, tehát zavar akkor is fölléphet, ha pl. a neted telefonos, a TV meg kábeles.

3×-osan árnyékolt RG6-os koaxiális kábel! Toldásokon F-csatlakozót kicserélni, s akár még az F-csatlakozós elosztót is!

Régebben nem volt annyira erőltetve ez az árnyékolás téma, volt is zavar nálam is rendesen, mikor megvettem az első PC-met. Aztán akkor már léteztek az ezerszer rommá árnyékolt koax. kábelek, s le is cseréltem az elavult rendszert, meg is szűnt a probléma. A toldásokat minimálisra kell csökkenteni, tehát lehetőleg egy elosztási pont legyen, s onnantól a TV-ig fusson toldás nélkül a kábel. Csatlakozóként ajánlom a szintén F-csatlakozós RF dugót, az egyik legjobb kötést hozza létre.

2012. júl. 31. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!