Mit tudnék ezzel tenni? (számítógép)

Figyelt kérdés

Vettem egy laptopot így lepasszoltam anyámnak és a nővéremnek a régi gépemet. Erre nővérem az USB-s webcamerát bedugta a régi soros egér portjába(!!!!) azóta olyan a gép, hogy hol elindul, hol nem. Amikor elindul a +2600-as proci csak 1150 Mhz-en fut. Hiába állítom át a biost, mintha semmi sem történne. Ráadásul a legfurább az volt nekem tegnap, hogy úgy tűnt nem is lassabb a gép mind volt...

Viszont ma amikor el akartam indítani, olyat láttam amilyet még soha. A billentyűzeten folyamatosan villogott a 3 led. Gondolom lett valamilyen zárlat a gépen. Lehet ezzel valamit is csinálni?

2012. júl. 30. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:

" Lehet ezzel valamit is csinálni? "

persze,hogy lehet,

ha te nem tudod,akkor vigyétek el szerelőhöz és ő rendbe teszi,

2012. júl. 30. 17:26
 2/4 A kérdező kommentje:
jó, de úgy értem, hogy itthon. van e valamilyen ötlete valakinek mi a pontos baja
2012. júl. 30. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:

a "2600+" procinak nem 2600MHz-en kell futnia, az csak marketing, de az 1150MHz nagyon kevés.

Ha tudod, hogyan kell a CMOS-t resetelni, akkor tedd meg. Ha nem, akkor a legyeszerűbben elmagyarázható módja a következő: Előszöris húzd ki a konnektorból, majd kösd össze a gépházat egy radiátorral vagy valamivel, hogy a statikus elektromosságot kisüsd (különben megölhetsz valami alkatrészt). Bontsd meg a házat. Belül, az alaplapon találsz egy gombelemet, ezt óvatosan vedd ki. Várj kb 20-30 másodpercet. Kapcsold be a gépet. Ha a probléma megszűnt, kapcsold ki, tedd vissza az elemet, rakd össze, és végeztél.

alaplapi jumperrel persze van ennek kényelmesebb módja is, azonban azt írásban átadni esélytelen, mivel az adott jumper helye, megoldása alaponként változó.

Nem tudom, hogy sikerült az RS232 portba beleküldeni az USB-t, de ha a nővéred rövidre zárt valamit, azt az alaplap nem köszöni meg. A teljes megoldás valószínűleg alaplapcsere lesz.

2012. aug. 11. 19:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Utóirat: a processzorod "egészséges" órajele 1933 MHz
2012. aug. 11. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!