Kiszállítás után mennyi ideig nem szabad kicsomagolni a televíziót?
Ez nem csak CRT(katódsugárcsöves)TV-nél meg lapos LCD-nél van, Hanem konkréten MINDEN elektromos cuccnál.
Legalábbis amiben van elektronika.
Mégpedig azért mert ha viszed haza -10°C-ba, beviszed a 20°C-os szobába akkor a levegőben lévő pára szépen kicsapódik minden fém részre(az elektromos alkatrészekre is) és ha bekapcsolod akkor meg is sülhet 1-2 alkatrész.
Kicsomagolni ki lehet, de ha lehet akkor inkább ne, mivel a dobozába lassabban melegszik át, és így kevésbé csapódik ki rá a víz. Meg ha jól be van csomagolva akkor még a pára is kevesebb lehet benne.
Persze 5-10°C-os hőmérséklet különbségnél, főleg ha +-ba van a hőmérséklet, még nem igazán láttam párát kicsapódni :)
Szóval ilyen időben amint megjön kapcsolhatod is be és nézheted :)
Télen hidegben kell várni a kicsomagolt tv-vel, hogy felvegye a szoba hőmérsékletét, ahol majd bekapcsolod.
Egyszer télen nekem egy elektronikus cím jegyzék adatbázisa szált el. Az még nagyon régi, még ..akkoriban kapható darab volt és elem kellett az adatok memóriában tartásához is.
Egyszer télen a táskám külső zsebében felejtettem és jól átfagyott. Amikor haza értem, akkor nem tettem rá a fűtőtestre, hogy ne csapódjon le benne a pára.
A pára lesapódhatott benne a melegebb szobai levegőn. Amikor egy óra múlva be akartam kapcsolni, akkorra minden adatot elfelejtett a párásodás miatt.
A tv-nél (egyéb elektronikai készüléknél) annak van esélye, hogy a hideg elektronikai elemekre kicsapódik a pára, mint a hideg ablaküvegre szokott és bekapcsoláskor átvezet. Ez okozhat hibát.
Először meg kell várni amíg felmelegszik, hogy ne csapódjon le a pára és azután már működhet.
Nyáron nyilván ezzel nem lehet gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!