Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Jó kombináció egy kezdő...

Jó kombináció egy kezdő gitárosnak?

Figyelt kérdés
Epiphone les paul special 2 gitár és mellé egy Cort CM10G erősítő. Most szeretnék elkezdeni gitározni és nem tudom, hogy ez a kombináció jó e.

2012. júl. 17. 23:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Inkább told bele az erősítő árát is a gitárba, és vegyél legalább egy Epiphone Les Paul 100-at, jobban jársz. 50 ezer alatt nem jók az elektromos gitárok, az az erősítő pedig egy vicc. Attól, hogy kezdő vagy, nem kell rossz hangszert venni.

Ha újabb laptopod van, rá tudod dugni, és simán menni fog (megfelelő programmal használhatsz erősítőmodalleket, effektezheted), ha régebbi asztali géped van, 3000-ért kapsz használtan olyan hangkártyát, amivel tudsz játszani, ergo nincs is szükség erősítőre.

Ha viszont azért néztél ilyen olcsó cuccot, mert még nem vagy biztos a dolgodban, inkább vegyél egy olcsó fémhúros akusztikust 15-20 ezerért, rakass rá elektromos gitárra való húrokat (hogy kevésbé sértse fel az ujjaid), és próbáld ki, hogy neked való-e. Mindenképp megéri, mert ha nem jön be, akkor nem 55 ezret, hanem csak 20-at buktál, ha pedig bejön, akkor 20 ezret simán megér, hogy a komolyabb hangszered mellett van egy hurcolható, tábortűzhöz való gitárod is, amit kevésbé kell félteni.

2012. júl. 18. 04:15
 2/12 anonim ***** válasza:

Semmiképpen ne cserélgessük a húrfajtákat a gitárokon... nem véletlenül van mindegyik fajtára külön darab.Egyébknét az elektromos gitáron is fém húr van úgy ahogy a fémhúros akusztikuson.Így is úgy is vágni fogja az elején az ujjad.Azt meg kell szokni.

Egyébként minek vegyen jobbat ha még az sem biztos hogy szeretni fogja,vagy gyakorolni fog e.Mert van akinek elmegy a kedve mert azt hiszi hogy rögtön menni fog minden.Menj el egy hangszerboltba.Ha szerencséd van megtudod venni amit ajánlanak.És ha hozzáértők is vannak mindenben segítenek.

2012. júl. 18. 12:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Sok helyen olvastam, hogy ez az egyik legjobb gitár kezdéshez. Nem akarok drágábbat venni, mert ha megunnám, vagy nem menne akkor ne bukjak nagyon sokat. De nagyon olcsót se akarok, mert akkor meg elmegy a kedvem az egésztől... Csak otthoni használatra kell az erősítő, panelben nem látom sok értelmét a 10w-nál erősebb kombónak. De köszi az eddigi válaszokat és várom az újakat.
2012. júl. 18. 13:00
 4/12 anonim válasza:

Figyelj, kezdésből szerintem se költs többet. A lényeg az, hogy ne legyen görbe a gitár nyaka és be lehessen hangolni.

Ha meg tetszeni fog akkor majd veszel komolyabb felszerelést. De most még felesleges lenne hisz úgy sem tudnád kihasználni.

2012. júl. 18. 13:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Szóval akkor vegyem meg ezeket? Jah és erősítőkhöz szoktak adni kábelt? Vagy azt külön kell vennem?
2012. júl. 18. 13:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem jobb egy 39 ezres elektromos, mint egy 20 ezres akusztikus, ugyanaz a színvonal mindkettő. Az erősítő továbbra is felesleges, akkor is, ha elektromost veszel, egy 200 forintos kábellel rádughatod a gépedre, ahhoz meg úgyis van fejhallgatód vagy hangszóród.
2012. júl. 18. 13:30
 7/12 anonim válasza:
Kábelt szerintem érdemes hozzá venni és mindenképpen valami jobb minőségűt ( 2500-3000 Ft-ból már használhatót lehet kapni). A gitárt ha rá tudod kötni a gépedre és van valami értelmesebb hangkarid ( bár azt is lehet venni nem túl drágán) meg valamilyen hangszóród ami nem recseg össze-vissza, akkor nem muszály kombót venni. De ha esetleg haverokkal akartok mondjuk egy kezdő bandát alapítani, akkor nem ártana, de akkor már inkább egy 15W-os mert a dob mellett meg is kell szólalnia.
2012. júl. 18. 16:26
 8/12 anonim válasza:

kábelt vegyél hozzá külön a gyártók úgyis a legratyibbat adják hogy minél olcsóbban megússzák

az epiphone les paul special ii egy szép kis gitár megtanulni az alapokat és akkordoka

http://www.youtube.com/watch?v=Vb1yvEyLkRc gyönyörű hang

erősítőnek meg sztem vegyél egy kisebb marshall kombót jobban megéri

2012. júl. 27. 18:30
 9/12 A kérdező kommentje:
végül már megvettem a gitárt és hozzá egy Roland cube 15XL kombót :) köszi a válaszokat
2012. júl. 27. 18:54
 10/12 anonim válasza:
Hát az jó választás volt ! Érdeklődni szeretnék, milyen a gitár? Most énis tervezek egy Special 2-t, most jelenleg egy gagyi 3 singlecoilos noname strato gitárom van.. hát borzalmas :D erősítő és multiefektem az jó, csak a gitár :D Szerintetek érdemes lenne megvenni ezt a les pault?
2012. aug. 4. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!