SD kártya hiba, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy 8GB Samsung SD kártyát és eleinte remekül működött, igaz csak kétszer próbáltam ki. Ma videózni akartam vele, de valamiért 10-15 mp után lefagy a kép és kikapcsol a fényképezőgép. A meglévő 10-15 másodpercnyi anyagot sem tárolja el. Fényképezni tökéletesen lehet vele, csak a videónál csinálja ezt. Megpróbáltam formázni számítógéppel és magával a fényképezővel is, de ugyanúgy hibás továbbra is. A többi SD-kártyámmal tökéletesen működik a fényképezőgép, tehát teljesen biztos vagyok benne, hogy a kártyával lesz a gond. A történet slussz poénja, hogy tegnap dobtam ki a blokkját, tehát még vissza sem tudom vinni a Media Marktba. Valami ötlet, hogy mit csinálhatnék még vele azon kívül, hogy kihajítom a kukába? Előre is köszi!2012. júl. 14. 11:36
1/3 anonim válasza:
Valószínűleg videofelvételhez túl kicsi a kártya írási sebessége.
"tegnap dobtam ki a blokkját"
Alapszabály: garanciális cuccnak nem dobjuk ki a blokkját.
Egy dolgot tehetsz: megpróbálod eladni a kártyát olyannak, akinek nem videózásra kell.
2/3 anonim válasza:
Próbálj meg kisebb felbontású videót rögzíteni rá a fényképezőgéppel. Már ha lehet állítani kisebbre. Nem írtad, hogy milyen videót akartál rá rögzíteni, HD-t? A a kisebb felbontásút engedi, akkor valószínűleg tényleg a sebességével lehet baj.
3/3 anonim válasza:
Igen, minden bizonnyal, ahogyan az előttem válaszolók is írták, túl kicsi az írási sebessége. Próbálj meg minimum Class 6-os SD-kártyát beszerezni, vagy ennél még jobb írási sebességűt, akkor nem lesz gondod!
A blokkos ügy pedig... Hát, tanultál az esetből. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!