Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Mennyi a külömbség a led vs...

Mennyi a külömbség a led vs lcd monitor között?

Figyelt kérdés

Monitort akarok venni és a edigitalon a benQ márkába van egy 24" 38-ért full hd 5ms és 1000:1 a kontraszt aránya mást írnak de az nem jó ez az lcd lenne [link]

a másik egy benQ ugyan ugy csa ez ledes és "csak" 21.5 viszont ugyan ugy full hd hatalmas kontraszt 12 millio:1 és azt irja hogy led háttérvilágitás na ez most mit jelent csak ledesa világitás akor szinek nem ledekből jnnek nem avgy hogy épül fel aled monitor valaki elmondaná ja és van rajta dvia másikon nincsen játékhoz veszem arra érdemesebb lene led amugy a 24"-at akartam csak mivel ez led a szebb kép jobb játék élményt ad? [link]

2012. júl. 6. 15:24
 1/7 anonim ***** válasza:

LED=LCD, csak épp LED-es a háttérvilágítás.

Tehát LCD LED lenne a jó megnevezés.

Elméletileg a LED szebb, gyakorlatilag olyan hatalmas különbség nincs, de én inkább a LED-et venném a helyedben.

A kontrasztaránnyal ne foglalkozz, az a 12mil:1-hez csak parasztvakítás, az a marketing része, a lényeges kontrasztarányt általában nem tüntetik fel.

2012. júl. 6. 15:32
 2/7 A kérdező kommentje:
aha köszi :D
2012. júl. 6. 15:45
 3/7 anonim ***** válasza:

A háttérvilágítás nem számít, inkább a panel ami fontos.

IPS paneles monitort vegyél, ami ugyan drágább, a színei sokkal szebbek mint ezeknek az olcsó, TN paneles megjelenítőknek. Ilyen panel esetén a háttérvilágítás mindegy, sőt inkább az LCD a jó, hiszen ott vékony fénycsövek (CCFL) adják a háttérvilágítást, ami egyenletes, szemben az oldalsó LED-es megoldással, ahol el kell oszlatni a fényt, ez nem sikerül mindig egyenletesen.

2012. júl. 6. 17:58
 4/7 A kérdező kommentje:
de vannak olyan ledes monitorok amelyek hátulrol világitják meg
2012. júl. 6. 18:25
 5/7 A kérdező kommentje:
IPS-re nincsen pénzem azt se tudtam hogy készül belőlük monitor de ez a 30 fölötti monitor is sok
2012. júl. 6. 18:25
 6/7 anonim ***** válasza:
van olyan, de az szintén nagyon drága.
2012. júl. 6. 20:21
 7/7 anonim válasza:
Ne vegyél IPS-t, én megvettem és csalódás! Egy jobb tn simán van olyan, az IPSnek gyakorlatilag nincs feketéje! Gagyi egy paneltipus jó drágán!
2012. júl. 15. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!