Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Miért zúg hangosan a 2.1-es...

Miért zúg hangosan a 2.1-es hangrendszerem?

Figyelt kérdés
Bekapcsolás után egy fél órával már hallható a zúgás búgás, minél tovább annál hangosabb. Egy óra után annyira zavaró, hogy már zenét sem lehet hallgatni, mert elnyomja. Aztán egy órára kikapcsolom, aztán vissza és megint megy egy ideig. Kb.4-5 éves Luxeon és úgy fél éve csinálja ezt. Mitől lehet ez? Talán túlmelegszik? Bár ez nem valószínű, mert külsőleg hideg... Tapasztalt már valaki ilyesmit?

2012. júl. 4. 13:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Földelt csatlakozót használsz a jelforrásnál és a 2.1-es hangrendszer erősítőjénél is?

Nekem akkor zúgott-búgott így amikor a hangszórók erősítője nem földelt konnektorba csatlakozott ( a csatlakozója védfőföldes volt ).

2012. júl. 8. 12:53
 2/7 feri123 válasza:

Bemeneti és földelési probléma felejtős,mivel eddig nem tapaszalt ilyen problémát.

Véleményem szerint több ok is közre játszik,mivel nem egy fiatal darabról van szó.

Pl:lehetséges az,mint amit írtál is,hogy túlmelegszik,mivel régi kiszáradhatott a hővezető paszta,ami az ic/tranzisztor és a borda közti thermikus kapcsolatot létesíti.Ekkor adhat ki zúgó,fújó hangot.Ezt egyszerű javítani.

A következő,ami szintén ilyen tüneteket produkálhat az a táp szűrő kondenzátor.Ezt már nehezebb,mert forrasztani kell.

Na a lényeg,5 év óta nem változtattál semmin?Értem itt,bemeneti kábel hangszórók,stb?Mivel szerintem nem a kábelekkel lesz baja!

Üdv!

2012. júl. 8. 13:14
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Szerintem sem a csatlakozóval van a baj, mert a probléma újkeletű. Nem változtattam abszolút semmin. Minden az eredeti.

Érdemes új után nézni vagy megcsináltatni? Kb mennyi ideig bírja még?

2012. júl. 11. 15:52
 4/7 feri123 válasza:

Semmiképpen ne cseréld,szerintem nem nagy baj.

Tudod mit küldd el nekem és megcsinálom.

Lehet ingyen megtudom,helyileg merre vagy?

2012. júl. 11. 21:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Az nem fog menni:) Kárpátalján élek, de azért köszönöm a segítséget! Ha rosszabbodik a helyzet, akkor kénytelen leszek szakemberhez vinni, de ha így elmegy egy ideig akkor jó. Nem túl nagy érték amúgysem...

Mindenesetre mégegyszer köszönöm!:)

2012. júl. 12. 11:53
 6/7 feri123 válasza:

Szívesen,

de ha gondolod,majd postán elküldheted.

Mennitfog így is,de nem biztos,hogy sokáig,bizonytalan...

Üdv!

2012. júl. 12. 18:37
 7/7 Lacika24 válasza:
Sziasztok! nekem is van egy Genius 2.1 es hangrendszerem, s mostanában rosszalkodik a mélynyomóm, egy kb 3 perc után olyan mintha pukkanna egyet, de kicsit, és aztán szinte nincs mély hangzásom, szól az is csak nem oylan erősen. az miért van? és a másik probléma ami most jelentkezett be volt kapcsolva zenét nem hallgattam de elkedett búúgni hangoan és akérmit csinálok nem halkul és semmi.. az most a mélynyomó vagy mi a hiba? HELP Pls! előre is köszönöm!!
2013. dec. 13. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!