Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hogyan tudom eldönteni, hogy...

Hogyan tudom eldönteni, hogy mi ment tönkre és hogyan lehet esetlegesen "meggyógyítani" a rendszert?

Figyelt kérdés

Van egy Xbox 360 Slim konzolunk, amit alapesetben egy régi tv-vel, scart csatlakozón keresztül szoktunk használni.

Vettem hozzá később egy HDMI kábelt is, hogy kipróbáljuk a számítógéphez használt TFT monitorral is.

A kép lényegesen jobb, szebb volt a monitoron -ami érthető is- de nem volt hang.

Gondoltam, hogy majd nézzük a monitoron és hallgatjuk a tv-n.

Azonban a konzolhoz kapott scrat-os csatlakozóról le kellett vágni egy kis bütyköt, mert nem lehetett egyszerre a konzolba bedugni a scart-os és a HDMI kábelt.

(Egy szakkereskedésbe is ezt a megoldást javasolták.)

Működött is rendben a dolog. Kép a monitorról, hang a tv-ből.

Azonban egyszer lustaságból nem szedtem szét a rendszert és a monitort úgy kábeleztem össze egy mások csatlakozási pontján keresztül a számítógéppel, hogy a monitorban bedugva maradt a konzollal összekötött HDMI kábel is.

A konzol nem volt közben bekapcsolva. Ez fontos!

Azonban ezt követően már nem lehetett a monitort a konzolhoz használni, mert nem működött. Nem volt kép.

Mi történt?

1., Tönkrement a HDMI kábel?

2., Tönkrement a monitor HDMI-s csatlakozó pontja?

3., Tönkrement a konzol HDMI-s csatlakozó pontja?

A konzol a scart csatlakozón keresztül a TV-n hibátlanul működik azóta is, az előzőektől függetlenül.

Mielőtt másik monitort, kábelt, konzolt kérnék kölcsön, hogy kiderítsük a hibát, gondoltam rákérdezek, hátha volt már köztetek is ilyen hozzám hasonló „okos” ember, aki így járt... és esetleg tudja a hiba miben létét.

Lehetőség szerint építő jellegű válaszokat, megoldásjavaslatokat kérnék.

Azt, hogy balga voltam, azt magam is jól tudom. :(((

Előre is köszönöm.

2012. jún. 19. 14:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy bármi is tönkrement volna.

Szerintem csak elállítódott valami a monitor beállításainál.

2012. jún. 19. 14:18
 2/5 A kérdező kommentje:

88 mph,

Köszönöm a választ.

Sajnos valami biztosan megfeneklett.

A monitoron nincs sok állítási lehetőség, és a be/kikapcsoló gombon kívül nem szoktunk semmit használni rajta.

Ha az asztali számítógéppel használjuk, akkor ma is tökéletesen működik. (De mint írtam is a számítógéphez másik bementi csatlakozó pontja van.)

A minap próbálkoztam az említett kábellel a monitort összekötni egy laptoppal. A laptopon van HDMI kimenet és a vásárlásakor is arról tájékoztattak, hogy a saját képernyője mellett akár másik monitort is lehet hozzá csatlakoztatni.

De a laptop nem érzékeli, hogy új eszközt csatlakoztattunk hozzá. Mint ahogyan már az XBox sem.

Mivel a laptopra ezt megelőzően még soha nem próbáltam ezzel a kábellel (és másikkal sem) csatlakoztatni ezt a monitort, nem tudom, hogy tényleg működnie kellene-e így.

Tehát a kérdés még kérdés.

A kábel hibásodott meg, vagy a monitor csatlakozója?

Csak remélni tudom, hogy az XBox HDMI csatlakozó pontja nem.

2012. jún. 27. 00:05
 3/5 rawen18 válasza:
Hdmi-vel működik azóta a konzol?
2012. szept. 4. 17:13
 4/5 A kérdező kommentje:

rawen18:

Nem. Sajnos nem.

2012. szept. 4. 18:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Esetleg lenne valakinek ötlete, hogy mit lehetne tenni?

Más is tapasztalt már hasonlót, ilyet?

2012. szept. 5. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!