Tegyük fel van egy három utas hangfalam, amiben egy 50W-os magas, egy 50W-os közép és egy 100W mély hangszóró, akkor hogyan lehet kiszámolni a hangfal összteljesítményét?
A zenei teljesítményt értem, meg azt is hogy a váltó válassza szét a hangszórókat, de még is úgy érzem, hogy
nem igazán kaptam választ a kérdésemre, de akkor másképp kérdezek. Hány wattos hangfal RMS-ben az a hangfal, amiben a maga 50W RMS, a közép 50W RMS, és a mély 100W RMS.
Az egészet össze kell adni (azaz 200W RMS), vagy máshogy kell számolni?
Bocs, én magyaráztam rosszul az én hibám.
Ezen gondolkodj el légyszíves:
Rákötöm az háromutas cuccodat és 80W-os erősítőre. Feltekerem a maxumumra a hangerőt.
Tegyük fel van egy teszt CDém, amint 3 sáv van:
1. Sáv: 45Hz-es minta
2. Sáv: 1 Khz-es minta
3. Sáv: 16 Khz-es minta.
Mi fog szerinted történni ha vátozatlan ( csuma) hangerő mellett lejátszom a 3 sávot egymás után?
Azért egy mély sugárzónak nagyobb az amplitúdója, kis érzékeltetés képpen legyen 200w a hangfalad ebből 130 a mély 50 a közép és 20w a magas, csak példának persze.
Mondjuk a wattokat felejtsd is el, inkább gondold át a témát kicsit másik oldalról, van egy noname hangfalad legyen 90dB -s, és egy márkás PA hangfalad 98dB érzékenységgel, egyértelműen több energiát kell eldisszipálni annak a noname hangfalnak, hogy elérje a PA teljesítményét.
Hali!
Power Output 7x 90W @ 8ohm = 630w és 445w ot vesz fel az erősítőd, hát igen, egyébként a denon jó márka.
Én olyan 50w -ra tippelnék inkább csatornánként erre az erősítőre. Jah és azért hallani egy hangfalon, hogy torzít, és nem bírja.
Mondjuk ha a cél az ablakrezgetés ahhoz elég egy 13cm -es hangszóró is mondjuk 80-100hz körüli teszt hanggal hallgatva.
Vedd el a mélyet a sarokból vagy legalább legyen távolság.
A 2db vidi hangfalat tedd állványra, így kicsit javulhat a térhatás is. A mély láda gyári vagy te építetted ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!