Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Canon eos 1100D vs Nikon D3100?

Canon eos 1100D vs Nikon D3100?

Figyelt kérdés

Tudom hogy sokszor fel lett téve kérdésként de nekem konkrét kérdésem is van velük kapcsolatban.

Mégpedig a fókuszmotor a nikonban nincs és TTL vakuvezérlést sem tud A canonban van beépített fokuszmotor is.A legjobban a fókuszmotor izgat.Így is érdemesebb megvenni a nikont?Mer a képi minősége a fogása nekem jobban tetszik mint a canoné.És a nikonra minden sb vaku felmegy vagy csak az újak?

2012. máj. 26. 22:15
 1/9 tetro ***** válasza:
63%
Fókuszmotor van a Canonban? Ez mit jelent?
2012. máj. 26. 22:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem fókuszmotor nincs a Canonban, hanem a Canon objektívekben van. A Nikon rak a vázba fókuszmotort. Lehet, hogy tévedek!
2012. máj. 26. 23:57
 3/9 tetro ***** válasza:
szerintem a Nikon se rak
2012. máj. 27. 00:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Már jobban utána jártam az 1100D-be raktak vázba épített fókuszmotort,ez azt jelenti ha például vaszel hozzá egy sigma objektívet amiben nincs fókuszmotor akkor a váz vezérli a fókuszálást.A nikon sok gépébe tesz de a belépőszintbe leggyakrabban nem, sajna ez is egy ilyen váz.
2012. máj. 27. 10:59
 5/9 tetro ***** válasza:
Hmm... Mutass már egy linket, ahol azt írják, hogy DSLR gépben bármelyikben van beépített fókuszmotor. Csak mert nem igazán értem, hogy fizikailag hogy állít élességet a gép az objektíven, ha a motor a gépben van. Tudtommal nincs ilyen DSLR gépekben, de lehet én vagyok tudatlan.
2012. máj. 27. 11:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Optika

A Nikon D7000-re bármely F-bajonettes objektív felhelyezhető, akár a fókuszmotor nélküliek is, hiszen ez a váz még rendelkezik fókuszmotorral, így ezen utóbbi optikáknál az autofókusz is használható marad, s mivel AI gyűrű is található a vázon, így a régebbi manuális objektíveknél sem gond a fénymérés.

Nézzük részleteiben a használható Nikkor objektíveket, csokorba szedve:

■DX AF Nikkor: teljes kompatibilitás

■G vagy D jelzésű AF Nikkor: teljes kompatibilitás (IX-Nikkor nem támogatott)

■Egyéb AF Nikkor: minden funkció támogatott, kivéve a 3D színes mátrix II fénymérést, F3AF-hez készült objektívek nem támogatottak

■AI-P Nikkor: 3D színes mátrix II fénymérésen kívül minden funkció támogatott

■Nem CPU-s objektívek: A vagy M módban használhatók, színes 3D mátrix II fénymérés és blende kijelzés nem támogatott

Tekintettel arra, hogy a gép szenzora DX (APS-C) formátumú, minden felhelyezett objektívnél kb. 1,5x gyújtótávolság szorzóval kell kalkulálnunk, hogy megkapjuk a kisfilmnek megfelelő látószöget. Ez az átszámítás nem csak a kisfilmes, de a hasonló érzékelős gépekhez tervezett DX-jelű objektíveknél is igaz. A gép 18-105mm-es kitobjektívjénél például kb. 27,5-158 mm-nek megfelelő látószöget kapunk

link: [link]

itt is olvasható amit belnkeltem, de van más gép is amiben van pl::a d80,d90-is megtalálható.

2012. máj. 27. 12:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez a fókuszmotoros téma engem is érdekelne, mert én sem értem ha van egy "passzív", mondjuk nem USMes lencsém, mondjuk nulla elektronikával akkor a fókuszmotor a vázban hogy működik. Egyébként említenek az angol weboldalak az EOS sorozatokra is fókusz motort, ami nekem újdonság.

Légyszives aki járatos a témában világoljon fel!

Köszönöm!

2012. máj. 27. 13:29
 8/9 anonim ***** válasza:

A Canon digitális gépekben NINCS fókusz motor. Aki mást ír, az kókler, és vagy nem ért a gépekhez, vagy sosem látott Canon vázat objektív nélkül. Az EF és EF-S bajonett csak rögzítő és elektromos kontaktusokat tartalmaz, ellentétben a Nikon F bajonettel, ahol opcionálisan egy menetes rúd átmehet az objektívbe és a gép ennek a forgatásával állít élességet. Ez a módszer jóval lassabb, mint az objektívbe épített fókuszmotor, legyen az sima vagy USM.

A Canon az ősidők óta az objektívbe rakja a fókuszmotort, ugyanígy a Sigma és a Tamron is. Nem tudom, hol jártál "jobban utána" ennek, de onnan többet inkább ne kérj tanácsot.

Viszont az igaz, hogy a D3100-ban nincs fókuszmotor, így a régi Nikon obikat nem eszi meg. Viszont ma már ez nem gond, minden fixből is van AF-S.

Ezen felül honnan veszed, hogy a D3100 nem támogatja a TTL vakuzást? TTL nélkül nem készítettek digitális gépet az elmúlt 10 évben. Elég kemény lenne, ha csak manuálisan lehetne vakuzni.

Végül a lényeg: ennél a két gépnél az a kérdés, hogy melyiket tartod ergonomikusabbnak, melyik esik jobban kézre. Ha a Nikon, akkor el van döntve a kérdés.

2012. máj. 27. 16:58
 9/9 anonim ***** válasza:
nem lehet szerintem összehasonlítani a kettőt.
2012. júl. 21. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!