Windows Phone vs. Android? (Lumina 710 vs. OT-995? )
Régóta szeretnék már telefont venni, és szinte teljesen ismerem az Android oprendszert anélkül, hogy egy készülékhez is hozzáértem volna.
Nemrég kinéztem az Alcatel OT-995-öt jó ár/érték aránya miatt, és amúgy is tetszik a telefon... ez oké, ezzel semmi problémám nincsen, de itt jön a gubanc:
Amikor bementünk egy T-pontba megnézni az OT-995-öt, eléggé lekötött egy WP-s telefon látványa, a Lumina 800 volt kiállítva. Elvoltam vele pár percet, aztán felmerült bennem a kérdés: WP vs- Android ? Lumina 710 vs. OT-995 ?
A Lumina 710 úgy jön a képbe, hogy megnéztem a Nokia WP-s telefonjait, és ezt tűnt jónak és olcsónak is. A probléma csak az, hogy semmit sem tudok erről az OS-ról. Azt tudom, hogy kicsi a rendszerkövetelménye, így a Lumina 710-en gyorsabban fut a WP, mint az OT-995-ön az Android.
Eléggé megfoghatatlan nekem a Windows Phone, mert semmi kezdőképernyő (asztal), és nincsen ott a jó öreg menü sem, csak ilyen képekkel teli "izé"...
Tapasztalt WP felhasználókat kérnék, hogy írják le az OS előnyeit, hátrányait, esetleg akinek ilyen telefonja van (L. 710) az leírhatja a saját véleményét is.
Összehasonlításhoz:
-Nokia lumina Windows Phone OS 7.5
-Alcatel OT-995 Android 2.3.5 -->> ez nyáron frissítésre kerül ICS-re, tehát EZT tessék figyelembe venni, ne a mostanit
Grafikus csipp tök ugyan az mind2-ben, a proci ugyan úgy 1,4Ghz, mind kettő ramja 512. Nehéz döntés, de nekem pár héten belül meg kéne hoznom ezt :D
Mit értesz azon hogy: ,,Az Androidnak az ICS egy elég erős fejlesztésű csomagja lesz" ?
Miben jobb az ICS mint a "régi" 2.3.5 ? Erről sajnos semmit sem tudok... (gyári alkalmazások törlésén kívül)
Szóval azt mondod, hogy fapados... Lumina 900-at nem fogok venni azért, hogy 8.0 legyen, 1 évet pedig képtelen lennék várni erre :D
Azóta annyiban informálódtam a WP-ről, hogy néztem egy csomó videót, és ez alapján:
-szinte a leggagyibb mobilon is vígan elfut
-tele van király animációkkal
-iszonyatosan korlátozott, nekem bezártság érzetem van, ha ilyet látok... lesz ez még jobb ennél ?
Visszatérve a Lumia 710-re. Az 1,4Ghzes proci szerintem már túl sok egy olyan rendszerhez amihez bőven elég lenne egy 1ghzes is (hiszen nincs igazából ami leterhelje).
Nyugi, én értek az ilyesmihez (kiakasztáshoz) :D Szerintem elég lenne neki 1-2 háttéralkalmazás (egyáltalán van itt ilyen????) + valami jó kis játék, és már ki is akasztottam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!