Milyen beállításokkal tudok villámlást fotózni?
Figyelt kérdés
egy canon 350d gépem van. próbálgatom sokféle beállítással és igyekszem minél nagyobb záridőt is használni, áhtha az exponálás időtartalma alatt becsúszik egy villám, de eddig nem sok sikerrel járt a dolog...egy két felvillanást sikerült lencsevégre kapnom, de a nagyon hosszú záridő miatt csak nagyon halványan látszik...ötletek? milyen rekesszel és záridővel csináljam esetleg az érzékenységen is állítsak?2012. máj. 4. 00:27
1/2 anonim válasza:
"a nagyon hosszú záridő miatt csak nagyon halványan látszik...ötletek"
nem ez miatt látszik halványan. Az érzékenységet kicsit vedd fel, mondjuk ISO 400-ra. A Canon 350D ott még jó képet adott emlékeim szerint. Vagy tág rekeszt használj, de akkor ugye kisebb záridőt használhatsz. A villámfotózás próbálgatások sora...sajna tuti tippet nem lehet adni. Na meg ugye a villám erősségétől is függ. Egy brutálisabb villámlás látszana ISO 100-on, F6-on is. Egy halvány villám lehet, hogy F2.8-on és ISO 400-on adna csak normális képet.
2/2 cipi8 válasza:
Én nagy felbontású kamerával csináltam videó felvételt és a gépen néztem vissza a videót majd ahol villámlás volt ott azokat a részeket Power DVD progival csináltam képeket a felvételről majd átválogattam és csak a jókat hagytam meg! Eléggé türhető volt a képek minősége és felbontása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!