Miért olyan értékes a Hasselblad 500C fényképezőgép?
Nem csak vázról van szó,komplett gép csak én semennyire nem értek hozzá,jó persze van digi kamerám meg hd videokamerám de ott is csak a lényeges dolgokat tudom(szal kb annyi h megnyomom a gombot és kész:D)
Szóval ezért érdekelne h 80k-ért elhozzam?El tudom majd még azt adni? Mert nekem egészen biztos h nem kell:).
Ez volt az első olyan kamera, amin szinte mindent lehetett cserélni, szükség szerint: lencsét, keresőt stb. (az alkatrészek többsége kompatibilis a család többi tagjával is, és ma is beszerezhetők) Zeiss lencsével rendelkezik ráadásul. Itt vezették be először a vakuszinkronizációt, minden zársebességnél.
Szinte elpusztíthatatlan, minőségére jellemző, hogy nagyon sok helyen (pl. professzionális fotóstúdiókban) egészen a jó minőségű digitális gépek megjelenéséig használták.
Nagytestvérét (módosított 500EL) használták az első holdraszálláskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!