Konyhai rádió egyszálas huzal antennáját ki lehet vezetni a lakásból?
Figyelt kérdés
Vettem egy konyhai rádiót, (Reflexion CLR2610), annyi a gondom, hogy igazából 3 adót szeretnék fogni, ami jön is (Petőfi, NEO, Helyi), de a helyi elég rossz, nem jön még az RDS jel sem. Csak egy huzalantennája van, amit próbáltam hosszabítani, és helyezgetni, jó is lett a helyi, de elromlott a másik kettő. A kérdésem az lenen, hogy ilyen egyszálas antennát valahogy ki lehetne -e vezetni a szabadba, mert én próbáltam, d ugye amivel vezettem az is antennaként funkcionált, és nem lett jobb. Koaxal kellene, de hova kössem az árnyékolást? Vagy utólag nem lehet az ilyen készülékbe kétszálas antennakimenetet barkácsolni?
A szabadban tökéletes a vétel, kipróbáltam.
Előre is köszönöm a hozzáértők válaszát.
2012. ápr. 25. 11:57
1/4 anonim válasza:
Fogod a huzal antennát rákötsz egy nagyobb rézkábel darabot otthon csak találsz. Aztán egy nyíláson keresztül kivezeted, és ha van bontásból egy bot antennád vagy bármi hasonló azt valami magasabb de biztonságosabb helyre felszereled és ennyi. Nekem is van ilyen rádióm igaz nem kellett kivinnem a szabadba mert teljesen felesleges volt az antennát az ablakhoz közel raktam és simán jön be egy csomó adó.
2/4 A kérdező kommentje:
Hát, amivel kivittem is rézkábel volt,igaz nem bot antennára kötöttem, de egyes adók még rosszabbak lettek. Inkább koax csatlakozó utólagos beszerelésében gondolkodnék, ha lehetséges.
2012. ápr. 25. 12:46
3/4 anonim válasza:
Én sima rézdrótot szoktam felkötni a nagy fém karnisra, onnantól minden adó bejön.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi, majd ezt is kipróbálom. Közben elmagyarázták hogy kell koax aljzatot tenni pótlólag. Az a legjobb megoldás lenne.
2012. ápr. 25. 14:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!