Poros belül a TV, hülyének néznének, ha elvinném kitisztíttatni?
Egy régebbi Samsung Plano tv-m van. (Hagyományos, de már síkképernyős. De nem plazma, szóval elég nagy a "doboz" hátul.)
Na szóval már legalább 6-7 éves, és mivel nálunk elég nagy a por lakásban, arra gondoltam, hogy talán nem ártana ezt is kitisztítani. A számítógépben is rengeteg por volt, pedig az nem is annyira nyitott, mint a tv!
Ráadásul vastagon áll a por a tv tetején is és hiába próbálom óvatosan letörölni, szerintem belül is piszkos.
Ráadásul mindkét oldalon kis nyílások vannak végig az oldalán, illetve elől két oldalt a hang miatt plusz felül és hátul mindenhol - gondolom a szellőzős miatt.
Nem árt neki ez a sok por?
Hülyének néznének, ha ezért elvinném valami szerelőhöz? Szerintetek sokat kérne a munkáért?
Esetleg meg tudja ezt csinálja apám is itthon? Mi kell hozzá?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ecset + porszívó.
Aztán ha végeztél és nem működik, akkor már tényleg viheted a szervízbe, nem fognak csodálkozni.
A TVvel azért vigyázz. Házilag szétszedni veszélyes lehet, mert a katódsugárcső nem micro feszen megy.
Egyébként kit érdekel, hogy hülyének néznek? Mi közük nekik ahhoz, hogy te mit miért szeretnél? Bemész, megmondod mit szeretnél a végén pedig kifizeted a munkadíjat.
Egyébként, ha jó fej a szerelő, akkor egyszerűen rá kell kérdezni. Minden ember szereti, ha valamiben okosabba másiknál. Ez teljesül is. Te nem értesz hozzá és a mesteremberhez fordultál segítségért.
Elsőnek: Tévében nem kotorászunk szakértelem nélkül! Életveszélyes. És mint előttem is írták: A konnektorból kihúzott tévé is okozhat halálos áramütést. A kutyaház néven emleget részben a kondenzátorok sokáig megtartják a nagyfeszültséget, amelyhez nagy áramerősség is társul. Ha a testünkkel véletlenül kisütjük, akkor azt már nem fogjuk tudni.
----------------
A kérdezőnek: A sok por árthat az áramkörnek, s érdemes kitakaríttatni. Nem néznek hülyének a szervizben.
A számítógépet, ha ki van húzva, óvatosan magad is ki tudod takarítani. Az óvatosság itt a finom alkatrészekre vonatkozik, hogy ne törd le, a kábelek csatlakozása ne mozduljon el. De tényleg ki kell húzni, nem elég lekapcsolni.
Köszönöm a válaszokat!
Csak azért merült fel bennem, hogy esetleg apám is meg tudja csinálni, mert a távirányítókat is ő javította, tisztította meg úgy elég sok mindenhez ért (másrészről nem láttam még tv-t belülről, nem tudtam mennyire bonyolult művelet).
De igazából én is inkább a szervizbe/szakemberhez vinném és valószínűleg oda is fogjuk vinni.
Azzal tisztában voltam, hogy még kihúzás után is megrázhat, de kedves tőletek, hogy figyelmeztettetek rá! :)
Egyébként mi úgy tanultuk, hogy a számítógépek esetében is így van. Meg gondolom akkor még elég sok gépnél.
Köszi utolsó válaszadó, de a számítógéppel valahogy nem mertem megpróbálkozni, másrészt találtam egy jó szakembert, aki pár óra alatt megcsinálja és nem is drága. Ráadásul mivel ő ért hozzá látja azt is, ha más probléma van.
Szóval nekem elég ha a "nem kézzelfogható" részéhez (programok stb.) értek a számítógépnek.
(Bár jobban örülnék, ha tv-t és számítógépet is perfect tudnék javítani, de hát... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!