Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Milyen televíziót érdemes...

Milyen televíziót érdemes vásárolni?

Figyelt kérdés
Tönkrement a régi tévém, másikat kell vásárolni,kb. 100000 forintom van rá, mit javasoltok? Neten kb. 200 fajta van, nem tudok választani,rossz véleményt is írhattok, milyet ne vegyek?

2012. ápr. 20. 10:24
 1/9 anonim ***** válasza:
LG LCD-LED-et.De a Samsungok is jók.Az LCD-nél kicsit drágább de energiatakarékosabb.
2012. ápr. 20. 16:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Na, most aztán belenyúltál ám a jó kérdések halmazába!!!

Vérre menő vitákat szül a melyik a jobb technológia kérdése.

Én kezdem a trancsírt... Az előző hozzáállásával sokan egyetértenek, s őket meg én nem értem egyáltalán. Miért jó érv egy eleve jóval drágább technológia mellett, hogy az energiatakarékos? Ha teszem azt egy hasonló paraméterekkel bíró plazma, és egy LED-es LCD között közel 100ezer a különbség, akkor aztán tényleg nagyot spóroltál az alacsony fogyasztással. Mire visszajönne az a 100ezer, már rég a kukában landol a ledeslóf@sz.

No meg egyéni vélemény, de szerintem a LED-es LCD-knek nem élethűek a színei, állítgathatod össze-vissza, akkor sem kapsz élethű színeket.

Én a plazmára szavazok, még akkor is, ha a tv gyártásnak egy vakvágánya, s valszeg 10-15 év múlva, már csak beszélni fognak róla, hogy ilyen is volt. De ha ennyire rohamosan fejlődik a tv gyártás, akkor kell hosszútávra gondolkodni? Szerintem abszolúte nem, olyan kb. mint egy mobiltelefon. S ha nem gondolkodsz hosszútávra, akkor mi a jó választás, a LED-es szárnypróbálgatás, aminél a már fölsorolt hátrányok megvannak vagy olcsó plazma, ami ugyan több energiát zabál, de legalább élethű, szép színeket s képet kapsz? Ha a kb. 100-ba még belefér a 130, akkor a Pana viera, ha nem akkor a Samu ps43d50 (bár az csak HD-ready). Azt is kéne tudni, hogy mekkora TV-vel lennél megelégedve, ill. mekkora az, ami még elfér a régi helyén, no meg mit néznél rajta, mert a szutyok digihez elég a HD-ready is. Ja, s a beégéstől ne félj, a mai plazmák már nem égnek be.

Deee úgy sem rám fogsz hallgatni, mert most jönnek majd utánam a ledes huszárok s én itt egyedül vagyok ellenük.

netboard-on van egy LCD vs. Plasma fórum, esetleg olvass bele, bár okosabb nem leszel tőle: [link]

2012. ápr. 20. 19:33
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a kimerítő választ! csak még egy dolgot nem értek, amit írsz: a plazmatévé a tévégyártás vakvágánya? miért? nem fejlesztik tovább? vagy esetleg környezetszennyező?
2012. ápr. 20. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:

Igen! Nem valószínű, hogy továbbfejlesztik. Hogy környezetszennyező lenne, arról nincs tudomásom. Ezt is ugyanúgy elbontják, ha tönkrement, mint az összes többit.

Az ilyen igények miatt álltak le a gyártással, mint pl. hogy keveset fogyasszon, ne adjon le fölösleges hőt, vékony legyen s könnyű, hosszú élettartam, ne legyen beégés.

1. mint mondtam a kevés fogyasztással megcseszheted, ha jóval drágább a ledes LCD technológia, s egy ideiglenes technológia, amit nemsokára le fog váltani a valóban ledes technológia.

2. ha valami fölöslegesen termel energiát, arra szokták mondani, hogy energiapazarló, de őszintén jól jártunk mi ezzel a gondolkodással? Jó az, hogy pl. 500-8000 forintot kidobunk egy szaros fényforrásért, s közbe még vakoskodunk is? Nem kapunk természetes fényt, ezeket a normál izzó mind teljesítette vagy akár a jóval kevesebbet fogyasztó halogén izzó. Ehelyett majd veszünk szemüveget 40 éves korunkban.

3. A vékony az teljesült (az LCD-khez mérten). Az én LG plazmám átmérője 130 centi, s a vastagsága ezzel szembe kb. 4-5 centi.

4. hogy könnyű vagy sem, az meg kit érdekel. Egyszer kell csak szenvedned vele, mikor ráemeled a talpra a TV állványon, s hacsak nem laksz rossz környéken s nem kell eldugni a tv-t, mielőtt nyaralni mész, ott töltheti végnapjait is az állványon vagy a fali tartón.

5. Hogy a LED-es LCD és az LCD tovább bírná, arra nincs bizonyíték.

6. Az új, tehát most még piacon lévő plazmák már nem égnek be. Ez nem azt jelenti, hogy nem látsz olyat, hogy pl. egy sokáig álló kép vagy képrészlet, ne égne bele a képbe, de a beégés elleni védelem ezt hamar eltünteti, tulajdonképpen leégeti. Na ezért nem örök életű a plazma. Tehát a beégések kb. 3-10 mp után teljesen eltűnnek. Beégést leginkább akkor tapasztalsz, ha sokáig 4:3-mas adást nézel ill. monitornak is használod a tv-t. Én NMHH karikáknál és csatornalogóknál sosem tapasztaltam beégést, az már a múlt.

Jaaaa, és nem utolsósorban, a beégés fogalma az LCD-nél is ugyanúgy létezik, míg a plazmánál ez kb. 45perc alatt következik be, addig az LCD-nél kb. másfél óra.

Tehát LED-es tv-t vegyél akkor 100ezer körül ha nem kell nagy tv 50-80 centi, s nézd meg a boltokban mindenképp a LED-es TV-ket, hogy számodra nem zavaróak a színek, mert embere válogatja, valakinek direkt ez tetszik. (Figyelj, a zöld és a piros árnyalataira, ott lehet igazán kiszúrni).

Plazmát meg akkor, ha elfogadod s alaposan átgondolod az általam is meg minden plazma tulajdonos által emlegetett hátrányokat, szereted a nagy képernyőt, s a valóságot akarod látni a tv-ben, nem a cukormázat.

Ha a plazma mellett döntesz lehetőleg nézd meg azt, amelyiket választod, mert én csak egyet merek neked bátran javasolni, s az az LG 50PV350, de az 160ezer. Plazmában is ugyanúgy mellé lehet nyúlni, ezért nem javaslom a webshopban vásárlást.

Szóval így a végére, (mire ennyit téptem a számat, biztos azt hiszed, hogy nem vagyok normális) igyekeztem teljes mértékben rád hagyni a döntést, s nem meggyőzni arról, hogy a plazma a number1, győződj meg a saját szemeddel mindkét technológiáról.

2012. ápr. 21. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:

Itt egy kis szervíz infó: [link]

Talán csak annyi a különbség, hogy a méteres körüli led lcd tv nem 250 Wattos hanem 80 Watt körüli a fogyasztása.

Egyébként a plazma hasonló elven működik a fénycsövekhez és kicsit hasonlít a régi képcsöves tv készülékek elektron-foszfor elvű kombinációjához. Az élettartam is hasonló a fizikai működési elve alapján. Na de aki plazmát

választ az ne várjon örök életet tőle.

A régi első generációs lcd kijelzők a régi készülékeken még most is működnek sok évtized után.

A ledek élettartama is tovább tart minden más fényforrásnál.

2012. ápr. 21. 19:38
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért az általad linkelt információ halmaz között van már olyan, ami már nem igaz. A 250W meg legyen inkább 150W, de amúgy a többiben igazad van.
2012. ápr. 21. 23:17
 7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat és a linkeket is, zöld kezecske mehet!!
2012. ápr. 21. 23:35
 8/9 anonim ***** válasza:

"A 250W meg legyen inkább 150W, de amúgy a többiben igazad van."

Köszönöm amiben megerősítettél, viszont a teljesítményt azért merem állíteni, mert a budakalászi Corában besétáltam a tv sorok közé és tudatosan kerestem a méretes képernyőkhöz tartozó fogyasztás adatot. Ezen én lepődtem meg a legjobban, hogy 80W körüli érték volt feltüntetve.

Szerintem érdemes körülnézni ha valaki jár ilyen helyen akkor a különböző képernyőjű LED-es LCD TV-ken hátul feltüntetett fogyasztást érdemes megnézni.

Persze aki ilyent vesz plazma helyett, annak a lakószoba fűtéséről külön kell gondoskodnia. :-))

2012. ápr. 22. 13:53
 9/9 A kérdező kommentje:
értem,köszi.
2012. ápr. 22. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!