3D TV-n miért "szaggat" a kép?
Nemrég vettem egy Samsung series6 led tv-t, ami 3D-t is képes lejátszani aktív szemüveges technológiával.
Neki láttam hát tölteni 3D filmet, amit külső vinyóról szeretnék lejátszani. Azonban mikor a játszott film megjelenítését beállítom 3D-s vetítésre, kicsit mintha akadozva/szaggatva jönne a 3D-s kép.
Első blikkre az usb kábel átviteli kapacitására gyanakszom, mivel ugyanannak a filmnek a kevésbé jó minőségű mozis 3D trailerjét mint a vízfolyás, úgy sugározza a TV; viszont megköszönném valaki nálam okosabb embernek, ha valami biztosat mondana a dologról.
Előre is köszönöm!
Majd' 24 giga (Avatár) 1920x1080
Van a teljes filmhez egy kisebb méretű egyperces minta, az 100 mega körül mozog ugyanolyan minőségben; mindkettőnél ugyanúgy látni a "szaggatás".
Nem épp olyan, mintha mondjuk gépen nem tudna normálisan vinni egy játékot a gép és erősen szaggatna, de minta a szemnek gördülékenyen ható >24 fps helyett annál alacsonyabban 24-18 közt mozogna éppen észrevehetően(vagyis ennek a duplájával, hiszen mindkét szemre sugároz ennyi képet).
Mikor egymás mellett vetíti a bal-jobb szemnek szánt képet, akkor semmi gond.
Én is az usb-re gyanakszom, csak nem értek a technológia hátteréhez(utánanézni nincs jelenleg, időm - nemhiába itt remélem a megoldást), így csak találgatok én is, vajon nem-e az usb-vel van összefüggésben, hogy nem tudja úgy átadni a 2x24 képkockát mp-ént, ahogy azt kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!