Tarr kft-s digitális kábel TV milyen miőségű?
Van a Tarrnak ez a digitális kábelTV-je.Vettem egy új 3D LED TV-t és ezen még rosszab az az analóg(Tarr-os)ami a CRT-n is láthatóan rossz volt.
Azt mondták úgy van, hogy marad ugyanez a koax kábel, ehhez (pár 100 forint pluszért havonta kapok digitális adást, meg egyszer párezerérért egy boxot)és akkor a boxot odateszem az új TV-hez beledugom a koaxot(ami eddig is ott volt) a boxba kell vmi kártya és a boxból kijön egy
KOAX KÁBEL
azt bedugom a TV-be és ez állítólag sokkal jobb minőségű, mint az analóg.
A többi CRT Tv-be meg maradhat úgyanúgy akábel, nem kell semmi, ott marad ugyanúgy az analóg.Annál hiába lenne jobb minőség nem sokat javulna a TV "képességei" miatt.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a digitális mennyivel jobb, mint az analóg?Az analóg egy kicsit sipolt, meg mentek a csíkok benne föntről le, balra föntről jobbra le, meg mindenhogyan.
A digitálisnál nem lesz ilyen?
Ha jobb a minőség, akkor a koax kábel elbírja a jobb minőséget?(mert pl. T-Home IPTV-nél HDMI-vel van rákötve)
És akkor így nem kell külön távirányító a boxhoz, hanem a TV-s jó?
Ismerősömnek T-Home IPTV-je van, ez van olyan jó minőségű?
(Egy másik ismerősöm ajánlotta ezt, akinek panaszkodtam a rossz analó minőség miatt mondtam neki, hogy lemondom a Tarr-t és áttérek T-Homosra és ő mondta, hogy érdemes megkérdezni a Tarrnál ezt a digitálisat, -ma megkérdeztem Tarrtól, ezután merültek fel ezek a kérdések-
és hogy a T-Homeos nem teljesen az A digitális, de ez a Tarros ez az A digitális.
Ez tényleg így van?)
Valakinek van ilyenje?Mi a véleménye róla?
Mit ajánlotok?
Nekem már évek óta van Tarr digitális tévé előfizetésem az analóg mellett (igaz mostanáig ingyen lehetett fogni az analóg módon előfizetett csatornákat mpeg4 képes tévével digitális is, pár hónapja lettek ezek is előfizetősek a különálló tematikus csomagok mellett). Semmi gond sincs a minőséggel. Az pedig tévedés, hogy a CRT tévéknél nem lenne jobb a minőség. Nekem két tévém van, egy LCD és egy hagyományos CRT. Mivel az LCD tévében van kártyaolvasó, ezért nincs szükség külön boxra, a Tarrtól vettem egy modult és adtak hozzá egy előfizetői kártyát (ha a Te tévéd is tudja, akkor ajánlom ezt a megoldást). A hagyományos tévén is sokkal jobb a minőség a set-top box segítségével az analóg adásokhoz képest.
A szüleim a belvárosban élnek, nekik T-Home IPTV-jük van (optikai). Képminőségben én nem látok különbséget, viszont extra szolgáltatások terén jobbak. Felvehető, megállítható, visszatekerhető élő adás, stb.).
Ilyen TV-m van, itt van olyan hely ahova be tudom dugni a kártyát és akkor nem kell box?
Ha ez így jó a TV-be, akkor mit mondtál, akkor egy másik Tv-nél tudom felhasználnia boxot, hogy van ez?
(Van ez az új LG 3D TV-m, egy LG LCD, meg egy GRUNDIG CRT.
A crt-nél nekem nem kel jobb minőség, elég az analóg, akkor viszont a régebbi LG-re jó lenne digitális, mert azon is elég rossz az analóg, de nem ennyire.)
És itt nincs ilyen(kisvárosba lakunk) állítólag azért rosszabb minőségű nálunk az analóg az átlagosnál, mert a város szélén lakunk.És az ismerősöm, aakiről írtam, hogy a T-Home helyett a Tarrost ajánlotta, azt mondta, hogy digitálisnál nincs ilyen, hogy város szélén rosszabb a minőség.
Első vagyok.
Igaz, én egy megyeszékhelyen lakok, de a külvárosban. Itt nincs semmi gond a digitális adással. Lehet rosszabb minőségű, ha nem elég erős a jel, de ilyenkor nem lesz rosszabb a kép, hanem kikockázódik. Ha ez történik, akkor jelenteni kell a Tarr-nak és ők orvosolják a hibát. Ha a tévéd tudja fogadni a kártyamodult, akkor érdemes úgy igénybe venni a digitális tévét. Így ott nincs szükség külön boxra, ez egyrészt energiafelhasználás szempontjából előnyös, másrészt elég egy távirányító.
Ezen a linken jobban utána tudsz nézni: [link]
A Tarr-nál az első box ingyenes, így érdemes azt is elhozni a másik tévéhez. Egyrészt jobb lesz a kép és hangminőség, másrészt ha esetleg előfizetsz valamilyen tematikus csomagra, akkor ezen a tévén is nézheted. A tematikus csomagok ugyanis csak digitálisan érhetőek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!