Ha a digi beltéri egység kisült, és kisütötte a tv-t is, kit keressek kártérítésért?
Nem rosszból, de a biztosításod is szar, azt is keresnék másikat. Az enyém még akkor is fizet ha elhagyom a kulcsomat.
Nem biztos, hogy áramingadozás volt, ahhoz igen komolynak kellett volna lenni, ált. egy 230V-os készülék 270V-ig "bírja", vihar/villámcsapás meg gondolom én nem volt, mivel nem mostanában volt vihar az országban. Máshol, szomszédoknál nem történt hasonló (nem biztos, hogy mindenkinél, hisz elvileg nem vagytok egy fázison mindannyian)?
Esélytelennek tartom amúgy, hogy a digi kifizesse a TV-det, még ha az Ő hibájuk is lenne, a digi még a melósait sem fizeti ki!
Mondjuk ott szerintem egy kissé elszúrtad, hogy megmondtad a biztosítónak, mi történt. Kellett volna várni egy vihart, s akkor villámkárra fizet. Vagy ha arra sem, akkor tényleg zavard el őket a sunyiba!!!
Szerintem ehhez most már hívj egy villanyszerelőt! Ilyen nincs, hogy az 5. beltéri is megy a levesbe.Vettél már túláram/túlfesz. védős elosztót? Érdemes lenne tényleg kipróbálnod. Viszont ahhoz, hogy a fej is megadja magát, ahhoz valszeg feszültség alá kell kerülnie a testnek, de egy kettős szigetelt berendezés esetén, hogy a p.csába történhet meg, arra nincs ötletem.
Mindenesetre azt az áramkört kellene alaposan átnézetni a házba, amelyiken szokott lenni a beltéri is, a koaxot is végignézni alaposan, nem keresztezi-e erősáramú vezeték, hátha a mágneses lófasz miatt feszkó indukálódik a koaxban, esetleg eleve össze van keverve az erős a gyöngével stb. Ja és a digi képes arra is, hogy a villamos tetőtartóra szerel antennát, ugye a tiéd nem ott van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!