Hogy kell beállítani az univerzális távirányítót? Mihez kell csatlakoztatni?

Figyelt kérdés

Régi tv-m van, ehhez van vezetve másik szobából asszem digi tv-s zsinor (bocsi lány vagyok, úgyhogy eddig terjed a tudásom, hogy az egy zsinor), szóval nem az én szobámban van a beltéri egység, hanem 1 szobába van és akkor több fele van vezetve. De vettem egy univerzlis távirányítót, de nem tudom, hogy most akkor a tv-het kellene csatlakoztatni, vagy ehhez a beltéri egységeshez?

Ilyenn gombok vannak rajta, hogy tv (AUX), VCR (AMP), DVD (DVBT), SAT(CBL)

2012. márc. 19. 22:06
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

ha vetted, akkor kézikönyvet is kaptál hozzá...

a beltéri digit egy másik szobából nem tudod állítgatni -pláne nem egy univerzális távirányítóval..

A TV-t tudod...

vannak tv-típus kódok, ált. 4 számjegy , ezt a távirányító két gombjának együttes lenyomásával tudod megadni a távirányítónak...

itt ha TV-t akarsz állítani, akkor valamilyen főgomb - ezek felett a kapcsolók felett+TV gomb kell.

beadod a kódot, és tudod vele állítani utána a tv-t...

Tudok segíteni talán, ha tudom, h. mi a márkája a távirányítónak...

2012. márc. 19. 23:04
 2/27 A kérdező kommentje:

A távirányítónak Hama márkája van..itt a használati útmutató, pontosan ilyen az enyém is: [link]

Nekem nem teljesen érthetú, mit kell csinálni, vagy legalábbis nem csinál semmit, mikor próbálkozok vele

2012. márc. 19. 23:15
 3/27 anonim ***** válasza:

én hülye meg elkezdtem az angolt olvasgatni...:D

1 pill...

2012. márc. 19. 23:21
 4/27 anonim ***** válasza:

kell lennie egy kódlistának...

sok-sok tv készülék felsorolva, mellette 4 számjegyű kódokkal..

milyen tv-d van?? (milyen márka?)

2012. márc. 19. 23:22
 5/27 anonim ***** válasza:

vagy 27. oldal "Automatikus kódkeresést" csináld meg...

de lehet, hogy csak annyi a problémád, hogy mindent már beállítottál jól - csak épp ha a tvt- akarod kapcsolgatni, akkor a TV-gombot meg kell nyomni... :DDD

szv. mielőtt nekilátnál - nyomd csak meg a tv-gombot, majd a kikapcsolást!!

a led-ek világítanak a távirányítón?

2012. márc. 19. 23:26
 6/27 A kérdező kommentje:
Régi típusú Orion tv-m van. Igen,világítanak a ledek. A baj az,hogy nem siekrül ez az automatikus kódkeresés, mert azt írja, hogy nyomjam hosszan a setupot és világítani fog (eddig jó), aztán nyomjam meg röviden a műsorforrásválasztó gombot (TV, VCR, DVD, SAT).. oké megnyomtam. De aztánírja, hogy válasszam ki a készülécsoport a mode gomb megnyomásával.(AUX, AMP, DVB_T, CBL) De ezt nem értem. Hogy válasszam ki azzal az egy gombbal, meg melyiket kellene választanom?
2012. márc. 19. 23:37
 7/27 anonim ***** válasza:

én arra jutottam, hogy ezt 1-szer kell megnyomnod.

az hogy egy gomb van:

a TV-hez automatikusan az AUX-t rendeli hozzá

VCR (videorecorder)-hez az AMP-t és így tovább...

szv. nem kell vele foglalkoznod, egyszer nyomd meg...

próbáld ki, addig az Orionhoz keresek kódot..

2012. márc. 19. 23:53
 8/27 anonim ***** válasza:

* 1020

* 1030

* 1054

* 1056

* 1133

* 1167

* 1230

ezeket próbáld meg, a 26. oldal "Készülékkód programozása" szerint...

2012. márc. 19. 23:56
 9/27 A kérdező kommentje:
úgy is próbáltam, de aztán elvileg megkellene nyomnia felfelé gombot, amire az van írva, hogy PROG+ (azt a másikat is próbáltam,hogy utána megnyomtam a power gombot), de ezután nem csinál semmit, pedig elvileg ezután keresnie kellene,vagy legalábbis villognia kellene a lednek, de semmi:/ Adtak kódokat is hozzá, az orionhoz volt van 15-20 db, végig próbáltam az összeset, de egyikel se csinált smemit
2012. márc. 20. 00:00
 10/27 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam a tiéidet is most, vagyis az első 3-at, de itt is azt csinálja, hogy beírom a számot, rámegyek a shift-re, majd az oké-ra, de utána pirosan világít a led és úgy marad
2012. márc. 20. 00:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!