Mi az ideális képbeállítás TV-n?
Hosszú idő óta most jutottam egy 81 cm LCD tv-hez.
Hirtelen furcsa hogy nem tudom mit kezdjek a nagy méretű képernyővel.Akárhogy állítgatom sehogy sem az igazi.
Tinálatok hogy van?
Háttérvilágítás
Fényerő
Kontraszt
Van több beállítás is gyárilag (mozi, normál, zene, stb), ezeket próbáld ki.
Aztán állítsd át te magadnak ahogy tetszik, most nem tudunk mit mondani, attól, hogy 81 centis a tv-d és a szomszédnak is még két teljesen más készülékről van szó, ami más beállítást igényel.
Bocsánat, hogy egy év múlva válaszolok a kérdésre, de csak most találtam rá véletlenül. Ha még aktuális, akkor adnék pár tippet. Először a képmódok közül válaszd ki a Mozit vagy a Normált, vagy valamilyen ehhez hasonló elnevezésűt, ha a tiéden másképp hívják. Második lépésben kapcsold ki az extra "képjavító" funkciókat pl. dynamic contrast és más hangzatos nevek. Ezek valójában többet ártanak, mint használnak. Ha pedig szeretnéd, egyénileg, precízen beállítani a paramétereket, a THX-es dvdken találsz egy ún. THX Optimizert, amivel tesztábrák és instrukciók segítségével ideálisan be tudod állítani a képet. Ha nincs ilyen dvdéd, a neten rengeteg tesztábrát találsz, és leírásokat a témával kapcsolatban.
Remélem tudtam segíteni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!