Canon EOS 500D-n kitobival renfgetegszer előfordul vakító napsütésben is, hogy a vakut felcsapja automata módban, ez normális? Lehet állítani rajta?
Ha a zöld négyszög módban vagy, akkor nem lehet rajta állítani. Egyúttal az az elképzelhető legkreténebb mód, használata csak abszolút bénáknál és totál kezdőknél elfogadható.
Ha full automatát akaszt, menj P-re, ha kicsit szeretnél fotózni, akkor ismerkedj az Av és a Tv rejtelmeivel.
"Ugyanakkor én a beállítás alatt nem azt kérdeztem, hogy le lehet-e tiltani, hanem az automata feltételeit lehet-e finomhangolni?"
Ezt nem tudom mire vélni, de megismétlem mégegyszer a válaszomat:
Ha zöld négyszögön vagy, nem tudsz állítani a vakun (meg a felbontáson és a sorozatlövésen kívül semmin) semmit. Ugyanígy nem lehet finomhangolni a motívumprogramokat.
Ha állítani akarsz bármit, de full automata fénymérést szeretnél, menj P-re. Mit nem értettél ezen?
UI: a módok használatáról ne nyissunk vitát, kb. 5 év riporteri és esküvős gyakorlatom van, és soha nem használok, csak Tv, Av és M beállításokat. Rohadt gyorsan lehet azzal is dolgozni és sokkal megbízhatóbb az eredmény. Csak gyakorolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!