Én egy erősítőt vagy végfokot szeretnék csinálni. De hogyan? A többi lent!
Ha tudtok segíte akkor írjatok...
-Milyen alkatrészeket kellene vennem
-Hol tudom beszerezni őket
-Hogyan tudom bekötni az egészet...stb.
Különben én még nagyon amatőr vagyok az ilyen témában...
Hát köszi a válasz...én ezt otthoni bulikban szeretném használni esetleg ilyen kissebb discokban vagy valami ilyesmikre...a hangfalak teljesítménye kb 1000 watt (házi gyártmányú M.N.C hangfalak)
Egy kérdésem lenne hogy milyenn az az egycsipes erősítő?
Első válaszoló vagyok, nagyon erősen óva intelek ettől. Egy ekkora teljesítményű erősítő elkészítése igen komoly gyakorlatot és műszerezettséget kíván. Itt nyugalmi áramokat, munkapontokat kell beállítanod, ügyelni kell rá, hogy ne gerjedjen és még millió egy dolgot figyelembe venni. Ha valahol hibázol, megfut az egész és kiégnek a végtranyók, akkor pedig drágább lesz mintha boltban megvennéd.
Az egycsipes erősítőnek az lenne a lényege, hogy a cégfok nagy részét egy csipbe integrálták, beleértve a végtranzisztorokat és az előerősítőt is. Pár kiegészítő alkatrész kell mellé, semmiféle beállítást nem igényel csak össze kell rakni, tápot adni neki és hajrá.
Valami ilyenre gondolj:
A nyák közepén maga a teljesítmény erősítő IC, körben pár elkó és ennyi az egész.
Ilyet azonban nem találsz kilowattos nagyságrendben.
Ezen kívül nagyon fontos: a megcélzott teljesítményhez olyan tápegység kell, aminek a kimenete már életvédelmi szempontokat is felvet, +-100V körül halálos áramütést is szenvedhetsz, ez egy nagyon komoly cucc.
Nem akarom elvenni a kedved, de közel 0 tapasztalattal biztos a kudarc.
Ok majd még meg gondolom...
Lehet hogy inkább veszek egyet, mert mostmár látom, hogy nem egy egyszerű dolog ez az elektronika...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!