A monitorom jó ahhoz hogy 3D-s filmet nézzek? (több lent)
ez a monitorom van: [link]
és ha mondjuk veszek egy szemüveget a moziban? és letöltök egy 3d-s filmet akkor egy kicsit legalább 3D-s lesz?
ok köszi de amúgy egy kicsit működik. a múltkor letöltöttem a kémkölykök 3D filmet és volt nekem egy ilyen kék piros lencséjű szemüvegem ilyen újsághoz járt vagy mi.
és néhány jelenetnél működött.ja és gépen néztem.
Anagliph 3D-hez persze, arra minden jó. Arra még egy papír darab is jó, amin olyan kép van.
De van sok teljesen más 3D-s technológia.
Vezérelt LCD szemüveggel lehet a legszebb 3D képet és videót nézni. Ahhoz kell egy 3D videó kártya a gépbe. Nekem volt ilyen még a WIN98 időszakából és nagyon látványosan mentek alatta a videó játékok is 3D-ben (látványos mélységben és kiemelkedve). Az is úgy működik mint a most árusított 3D tévéknél a szemüveg.
Ilyent kell venni a monitor meghajtásához: [link]
Igen, ennek az a lényege.
Egy ilyen lapot linkeltem korábban ahol ehhez való videó kártyák vannak.
A videó kártya ahhoz készült, hogy a szemüveget a megfelelő szemhez tartozó félképnek megfelelően felváltva kivilágosítsa és sötétre kapcsolja. Tehát eltakarja azt a szemet amihez éppen nem tartozik a megjelenített kép.
Ilyenkor szemüveg nélkül nézve dupla képet látunk. A bal és jobb szemnek megfelelő képek egymáson látszanak.
A szemüveg takarja el a szemünket felváltva a szemnek és látványnak megfelelően, hogy mindegyik szemünkkel csak a neki megfelelő képet láthassuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!