Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Hány Watt-os mélynyomó szól...

Hány Watt-os mélynyomó szól igazán jól?

Figyelt kérdés

2012. febr. 18. 22:13
 1/6 YourDestiny ***** válasza:
Szerintem nem igazán a Watt a lényeg. Mellesleg otthonra vagy kocsiba kell? Ha utóbbi, akkor a következő az írandóm: hallottam már olyan 80W-os DLD-t, ami szétszedte az autót, mellette az 500W-os Clarion csak pislogott. Ezeknél a cuccoknál úgysem a hangerő a lényeg. Legyen egy hozzávaló erősítő, és az alsó tartomány (Hz) legalább 50 legyen (ne több). Én a következő márkákat javasolnám: DLD, Kicker, Magnat. SAL-t ne!!! A JBL amolyan középút. A jó hangzás a jó márkában rejlik. Ha otthonra akarsz beszerezni egyet, akkor más a helyzet (Genius, Logitech a jó gyári cucc), ám minden bizonnyal feltüntetted volna, ha 5.1-re vágysz. Bye!
2012. febr. 18. 22:22
 2/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb mélynyomó már simán bírja az 50Hz alatti hangokat is. Mellesleg én az Alpine semmiképp nem felejteném el, csak egy gond van, hogy a pénz felét a márkanévért dobod ki. Ha brutális zene kell, akkor DLD-t vegyél, ha jó ár/érték arányú, akkor talán a Kicker. Simán megteszi egy 150 Wattos sub, ezek jóféle gyártók.
2012. febr. 18. 22:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Azért ne felejtsük el, hogy valamit az autórádió is nyom a lattban...
2012. febr. 18. 22:35
 4/6 A kérdező kommentje:
itthonra szeretném.
2012. febr. 18. 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha 5.1-et akarsz, akkor 20 m2-es szobáig szerintem a Genius 6000 páratlan a maga árkategóriában. Ha nagyon durva kell, akkor én még mindig a jó öreg Logitech Z5500-at favorizálom.
2012. febr. 19. 01:11
 6/6 anonim ***** válasza:

az érzékenységen múlik

ha van egy hangfalad ami 80 decibel/watt érzékeny, akkor 1 wattal terhelve 80 decibelt szól

ha van egy hangfalad ami 110 decibel érzékeny 1 wattal 110 decibelt szól

tudni kell, hogy ha duplázom a kakaót, akkor 3 decibelt emelkedik a hangerő, tehát ha 1 watton 80 decibel, 2 watton 83, 4 watton 86, 8 watton 89, stb... azt a 80 db érzékeny hangszórót meg kell hajtani ezer wattal, hogy szóljon akkorát, mint egy 110 decibel érzékeny hangszóró

tehát a wattok semmit se mondanak, de egy 90 decibel érzékeny hangszóró szobában 100 wattal terhelve már bőven elég szerintem, bár kinek mi, van akinek a 100 decibeles hangfal 3 ezer wattal sem elég, van akinek a 80 decibeles 10 wattal is sok...

2013. márc. 17. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!