Hogyan működik a chipes AF viszajelzős M42 Canon EOS adapter?
A gép nem működik teljeskörűen, ha nincs rajta rendszerobjektív, nyilván marketing okokból.
A csip csak ennyit mond a gépnek: "szevasz, én egy manuálfókuszba állított rendszerobjektív vagyok" (pedig nem is, haha)
Ezért feléled az AF szenzor, az egyébként is működő fénymérés javulhat és az e-ttl vakuzás is rendesen fog menni.
Erről a Nájkonosok csak álmodozhatnak :)
Létezik egyébként programozható fajta is ezekből az adapterekből. Harmadik generációs M42-Canon adapternek nevezik, ez már kompatibilis az újabb típusú Canon EOS gépekkel is mint pl: 650D, 6D , 5D Mk III , 7D , 70D , 60D , 700D , 100D
Ezekben a gépekben Digic 5 vagy újabb processzor van, ezért kell újabb fajta chipes adapter hozzá.
Ezen az adapteren a fényképező tárcsájával lehet programozni a fókusz finomhangolást, blendeértéket és gyújtótávolságot is. A blendeérték programozásával a fénymérés is pontosabb elvileg. A fókusz finomhangolással meg a backfókuszos és frontfókuszos obikat lehet jobb élességállítással használni.
Itt találtam is egy hirdetést ilyen adapterről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!