Rázott a számítógépem, meg minden ami hozzá volt kötve(fázisceruza is igen csak világított mindenen).(monitor, timecode rendszer, lemezjátszók etc.) Levertem egy méteres vasrudat a sarokba, rákötöttem a házat egy vezetékkel, azóta semmi. Ehhez a rúdhoz leföldeltem egy erősítőt is, mert búgott a számítógéppel összekötve, ez is megjavult. Lehet ennek visszaütője?
2012. febr. 7. 00:41
1/7 anonim válasza:
A sarokban mi van? Föld? A vas megrozsdásodik és a rozsda nem vezet.Rézcsövet kellet volna leverni.
2012. febr. 7. 01:58
2/7 norberto79 válasza:
Ezek szerint nem lakotelepen laksz. Két-háromméteres acélt szokás, rezet nemtudom hogy magyaráznám meg a tulajnak. Rákötötted a házat a számítógép házát vagy amiben laksz? Jobb lenne rendesen megcsinálni.
2012. febr. 7. 08:12
3/7 anonim válasza:
Az előbbi hozzászólóra nem kell hallgatni-amíg nem végez hozzáértő szakmát csak írogat ezt-azt.
A vascső tökéletes földelésre-bár valóban jobb földelési értéket adna egy horganyzott kivitelű mint a sima.
A réz cső ebből a szempontból nem alkalmas mert az azon létrejövő korrózió(mint vason a rozsda) egy idő után szigetelő tulajdonságú lesz tehát megszűnik a földelés,míg a vason lévő rozsda jó vezetőképességű bármilyen állapotban.
Egyébként ezt ne tekintsd végleges megoldásnak, a felvetett probléma azt jelenti hogy a ház elektromos rendszeréből hiányzik a földelés aminek alaphelyzetben már ott kellene lennie a konnektorban.Ezt minél hamarabb ki kell építeni mert így életveszélyes a rendszer és a modern és érzékeny elektromos készülékek tönkremehetnek ennek hiányában, az meg ugye nem megoldás hogy minden egyes készülékhez leversz egy vasrudat!
2012. febr. 7. 08:18
4/7 anonim válasza:
3. válaszoló lennék: bocsánat a 2.-től nem rá gondoltam vele egyetértek-hanem a legelső válaszoló a hozzánemértő.
2012. febr. 7. 08:19
5/7 A kérdező kommentje:
a számítógép házát kötöttem rá!!!
2012. febr. 7. 12:48
6/7 anonim válasza:
barátom, villanyszerelő vagyok... TE ugye földelted. a gépházat NE földeld... inkább nézd át a gépet, nem szakadt-e valahol a kábel. ha elszakadt, akkor szerezz be másikat, mert valószínű az okozza a ház "rázását". vagy ne nyúlj a géphez ;)
2012. febr. 7. 13:31
7/7 anonim válasza:
nálam 3 darab horgonyzott 2méteres cső van le verve a földbe 2 méteres távolságra egymástol.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!