Van egy 100mw-os laser pointerem és tudni szeretném hogy mért nem durrant ki egy lufit, közben a youtubon van egy videó amin kidurrantja a lufit. Az enyémben hol a bibi?
Biztos, hogy 100 mW-os? Nekem van egy zöld lézerem, amire az van ráírva, hogy <200mW. Ez annyira igaz, hogy kb 30-40mW-os lehet maximum.
Egyébként sötét lufikat érdemes használni, a világosak visszaverik a fény és hő nagy részét.
Üdv!
Lehet, hogy fókuszálni kéne a fényét. Meg a hullámhossz is sokat számít egyébként. A zöld vagy kék lézer ugyan úgy 100mW-ban "erősebb" lenne, mert egyszerűen nagyobb a fény energiája.
Régebben (jópár éve) vettem egy 30 mW-os zöld lézer pointert. Kipróbáltam, hogy lehet vele bármit is égetni. Közvetlenül sehogy nem sikerült.
Aztán fogtam egy másik pointerből kiépített lencsét és gyúrható gumival a zöld lézer elé rögzítettem. Így már kiválóan égetett sötét színű dolgokat, ha pontosan a lézer pointer mellett lévő fókusz pontba állítottam.
Itt egy videó erről: http://www.youtube.com/watch?v=uHl5OrsmDio&list=UUssTTBV2sns..
Szerintem nem a zöld fény égetett, hanem a gerjesztésre használt infra lézer juthatott át a rendszeren és az égette a matricán a festéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!