Hogyan lehet megkülönböztetni a mély hangszórót, a közép, esetleg magastól?
Figyelt kérdés
Régóta foglalkoztat a gondolat, hogy csinálok egy kis szubládát a kocsiba.
Ma feltúrtam a pincét és találtam pár régi hangszórót. Hogyan tudom ezekről megállapítani, hogy mélyhangszóró vagy sem. A többségre semmi sincs, vagy csak annyi van írva, hogy 4 OHm. Mit jelent ez pontosan? (zenei teljesítménybe)
Nem akarok új hangszórót venni, annyit nekem nem ér...
Ezeket a régi sz*rokat akarom szétgyepálni.
2009. máj. 31. 17:40
1/7 anonim válasza:
Minél nagyobb annál több levegőt mozgat, tehát annál mélyebb.
2/7 anonim válasza:
az ohm az ellenállás mértéke szóval semmi köze a hangzáshoz
3/7 A kérdező kommentje:
Ez komoly, ilyen egyszerű???
De láttam boltba 12 cm átmérőjű mélynyomót, akkor az átb*szás?
2009. máj. 31. 17:50
4/7 anonim válasza:
Ha azok a "régi s*arok" kb. 20 cm átmérőjűek akkor semmi probléma.
5/7 anonim válasza:
6/7 anonim válasza:
Hát eléggé átbasz*s, soha nem fog annyi hangot a dobhártyádhoz vágni mint egy 30 cm-es.
7/7 anonim válasza:
ha regi hangszoro akkor gondolom,hogy papirbol van es az gyenge esetleg kozephangnak felel meg es nincs valami jo minosege ha tenyleg mely hangot ,vagy mely basszust akarsz hallani akkor legalabb egy gumis vagy nem is tudom pontosan milyen anyagbol keszulnek ezek az ujjak,akkor egy komolyabbat kell venned. az igaz ,hogy minel nagyobb a membranja annal melyebb hangot ad ki ,de egy nagy hangszorohoz mar erosito is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!